ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σοκαρισμένη η Σκόπελος από τον θάνατο της 52χρονης

σοκαρισμένη-η-σκόπελος-από-τον-θάνατο-63323

Λίγα λεπτά που διήρκησε το μπουρίνι ήταν αρκετά για να κοπεί το νήμα της ζωής της άτυχης γυναίκας – Η τραγωδία συνεχίζεται με τον σύζυγο να καλείται να καταβάλει 4.000 ευρώ για να διενεργηθεί νεκροψία –νεκροτομή

Τραγωδία χθες το πρωί στη Σκόπελο, όταν 52χρονη γυναίκα χτυπήθηκε θανάσιμα από κεραυνό. Τα λίγα λεπτά που διήρκησε το μπουρίνι ήταν αρκετά για να κόψουν το νήμα της ζωής της άτυχης γυναίκας, που κεραυνοβολήθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της, ο οποίος δεν μπόρεσε να της δώσει καμία βοήθεια. Ο σύζυγος, που υπέστη ελαφρύ έμφραγμα, καλείται να διαχειριστεί εκτός από το βαρύ πένθος του και το δυσβάστακτο οικονομικά κόστος, που συνεπάγεται η μεταφορά της σορού στη Λάρισα για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 10 χθες το πρωί στην περιοχή Πευκιάς Σκοπέλου. Το ζευγάρι, που διαμένει στην περιοχή, είχε πάει στο κτήμα του για αγροτικές εργασίες, όταν ξέσπασε μπουρίνι. Σταμάτησαν τις εργασίες και επιχείρησαν να επιστρέψουν στο σπίτι.

Λίγα λεπτά της ώρας διήρκησε η ξαφνική κακοκαιρία. Μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά έγινε το κακό. Την ώρα που το ζευγάρι επέστρεφε προσπαθώντας να προστατευτεί από το ξέσπασμα του καιρού, την 52χρονη χτύπησε κεραυνός. Μπροστά στα μάτια του συζύγου της χτυπήθηκε η άτυχη γυναίκα, που άφησε επί τόπου την τελευταία της πνοή.

Ισχυρό σοκ υπέστη ο σύζυγος

Ο σύζυγός της σοκαρισμένος είδε την 52χρονη να πέφτει στο έδαφος χωρίς να προλάβει να της δώσει καμία βοήθεια. Στο Κέντρο Υγείας που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της.

Το σοκ ήταν ισχυρό για τον σύζυγο, που σε δευτερόλεπτα έχασε τον άνθρωπό του μπροστά στα μάτια του. Υπέστη ελαφρύ έμφραγμα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Κάτοικοι του νησιού έχουν σοκαριστεί από το τραγικό γεγονός. Μιλούν για αρμονικό ζευγάρι, πολύ αγαπητό. Η 52χρονη, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, είχε παντρευτεί τον σύζυγό της που κατάγεται από το νησί και αποφάσισε να ζήσει μαζί του στον τόπο καταγωγής του.

Ζητούν από τον σύζυγο δυσβάστακτο ποσό

Από την Αστυνομία παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και στο σημείο αυτό αρχίζει η δεύτερη τραγωδία για τον σύζυγο, ο οποίος καλείται να επωμιστεί το κόστος της μεταφοράς της σορού στη Λάρισα και της επιστροφής στο νησί για να ταφεί.

Στη Σκόπελο δεν υπάρχει ιατροδικαστής για να γίνει η νεκροψία –νεκροτομή, ούτε όμως και στον Βόλο. Η νεκροψία – νεκροτομή θα γίνει από ιατροδικαστή στη Λάρισα και από τον άτυχο σύζυγο ζητείται ποσό περίπου 3.000 – 4.000 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς και επιστροφής στο νησί για να ταφεί η σύζυγός του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύζυγος δεν έχει το ποσό για να καλύψει τα έξοδα και μάλιστα το θέμα έφθασε μέχρι το Ειρηνοδικείο και έλαβε γνώση η Εισαγγελία Βόλου.

Ωστόσο, η νεκροψία – νεκροτομή επιβάλλεται σε περιπτώσεις βίαιου θανάτου, ακόμη κι όταν αυτό που συνέβη είναι προφανές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου