ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δομή αλληλεγγύης στην Αλόννησο

δομή-αλληλεγγύης-στην-αλόννησο-65948

Υπηρεσίες φροντίδας για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων

Δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στον Δήμο Αλοννήσου στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον κορονοϊό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ευπαθείς ομάδες.

Η νέα δομή αφορά στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας και αλληλεγγύης για την καταγραφή των κατοίκων του Δήμου, που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν, κατά δήλωσή τους, να εξυπηρετηθούν, των άπορων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ την εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης αναλαμβάνουν υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης στις αρμοδιότητες της νέας δομής είναι η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστοτόπου, με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των κατοίκων στο Κέντρο Κοινότητας και τη διεκπεραίωσή τους. Το ωράριο λειτουργίας της δομής είναι 8 το πρωί έως 4 το απόγευμα, τις εργάσιμες ημέρες.

Σε έντυπο που εξέδωσε ο Δήμος Αλοννήσου σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά) ενημερώνει ότι το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου αδυνατεί να προσφέρει υγειονομική φροντίδα είτε για ανίχνευση, είτε για διαχείριση κρούσματος κορονοϊού.

Ωστόσο όσοι από τις παραπάνω ομάδες χρειάζονται φάρμακα, βοήθεια στις αγορές, κάποιο έγγραφο ή πιστοποιητικό, μπορούν να έχουν βοήθεια με τηλεφώνημα στο 2424350208 ή να αποστείλουν αίτημα στον Δήμο με ένα κλικ για να κατεβάσουν την εφαρμογή από τη novoville, που είναι διαθέσιμη στο Google play και στο App store.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου