ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λειτουργία με «πρωτόκολλο» στα Κέντρα Υγείας από 1η Ιουνίου

λειτουργία-με-πρωτόκολλο-στα-κέντρ-66039

Σε ισχύ και ακόμη πιο αυστηροί θα είναι οι κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Υγείας του νομού Μαγνησίας από 1η Ιουνίου, προκειμένου να περιοριστούν οι επισκέψεις άνευ λόγου και ουσίας, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνωστισμό.

Ιδιαίτερη προσήλωση στα αυστηρά μέτρα προστασίας θα χρειαστεί στα Κέντρα Υγείας που εξυπηρετούν περιοχές που λόγω του καλοκαιριού θα έχουν αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω τουρισμού.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στο πλαίσιο των μέτρων ατομικής προστασίας, είχαν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από το υπουργείο υγείας και την 5η ΥΠΕ, οι οποίες τηρήθηκαν ως «κόρη οφθαλμού» και είχαν απόδοση, αφού τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «θωρακίστηκε» απέναντι στον κορονοϊό, αλλά και οι ασθενείς δεν διακινδύνεψαν με άσκοπες μετακινήσεις για ένα παραπεμπτικό για παράδειγμα. Σε συνεννόηση με τους κατά τόπους δήμους και τις κοινωνικές δομές έγινε εφικτό και στήθηκε ένα δίκτυο μέσω του οποίου εξυπηρετούνταν οι πολίτες κυρίως για φάρμακα και παραπεμπτικά. Από τις αρχές του ερχόμενου μήνα το πλαίσιο αυτό αυστηροποιείται.

Εχει δοθεί οδηγία για συνταγογράφηση, ιατρικές βεβαιώσεις και γνωματεύσεις, παραπεμπτικά και παρακλινικές εξετάσεις να προγραμματίζεται πρώτα ραντεβού του ασθενή με τον γιατρό. Η συχνότητα των ραντεβού θα είναι ανά μία ώρα τουλάχιστον. Ο ασθενής θα θερμομετρείται και αφού δίνεται το «πράσινο φώς» θα προσέρχεται στον χώρο για να εκτελεστεί η κάθε ιατρική πράξη.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του υπ. Υγείας και των αρμοδίων αρχών δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι και δεν προέκυψε καμία αρρυθμία. Μπορεί οι περιορισμοί να έχουν αρθεί, εμείς όμως ως δομές δημόσιας υγείας οφείλουμε να παραμένουμε σε επαγρύπνηση για όσο χρειαστεί», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Γιάννης Γατής.

Ειδικά, σύμφωνα με τον ίδιο, ο συναγερμός για την τήρηση των μέτρων προστασίας θα πρέπει να είναι στο «κόκκινο», καθώς τυχόν αστοχίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, ειδικά στις τουριστικές περιοχές του νομού όπου λειτουργούν δημόσιες δομές υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου