ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προγραμματική σύμβαση για δημιουργία Πράσινου Σημείου στη Σκόπελο

προγραμματική-σύμβαση-για-δημιουργί-66164

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Πράσινο Σημείο ΣΜΑΥ – Δήμου Σκοπέλου» θα προχωρήσει η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας με τη δημοτική αρχή Σκοπέλου.

Το περιφερειακό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης στη συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Οι δύο φορείς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους σχεδιάζουν την υλοποίηση του εν λόγω έργου που είναι προϋπολογισμού άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση αφορά την κατασκευή της εγκατάστασης του Πράσινου Σημείου-ΣΜΑΥ, σε ιδιόκτητο γήπεδο του Δήμου Σκοπέλου, σε εκτός σχεδίου περιοχή, έκτασης 6.131,68m2, στη θέση «Λαλαριάς», κοντά στα όρια του οικισμού της πόλης της Σκοπέλου.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει έργα εισόδου-περίφραξης, μικρό κτίριο γραφείων και αποθήκης εμβαδού 32τ.μ., εσωτερική οδοποιία και διαμόρφωση ανισόπεδων πλατειών και περιβάλλοντος χώρου.

Επίσης θα κατασκευαστούν και τα απαραίτητα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης, ηλεκτροφωτισμού και επικοινωνιών κ. α.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου για λογαριασμό του δήμου Σκοπέλου, καθώς διαθέτει την αναγκαία στελέχωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου