Ιδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-22, 11:45:02
Ιδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές

Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγου, Μάριου Αποστολίδη, και τον Νικόλαο Μητσογιάννη Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, την περασμένη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σκιάθου, παραβρέθηκαν οι Γιάννης Γιαννίτσης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, Βασίλης Ταμπάκης Προϊστάμενος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου, Καρούμπαλης Νικόλαος Προϊστάμενος Π.Κ Σκιάθου, Λιακόπουλος Γεώργιος Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Αεροδρομίου Σκιάθου, Αθανάσιος Ζλατούδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και ο Αθανάσιος Τζούμας Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ. παράρτημα Β. Σποράδων.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της συζήτησης ήταν η ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές. Η Δημοτική Αρχή, είχε ανταποκριθεί στο έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα την «ίδρυση Εποχικών Π.Κ.». Με επιστολή της προς το Αρχηγείο και κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου με τον κ. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, έχει δρομολογηθεί η ίδρυση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή των Κουκουναριών με την άδεια της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Η περιοχή των Κουκουναριών είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και αποτελεί Τόπο Κοινοτικής Σημασίας του δικτύου NATURA 2000, με κωδικό GR 1430003, αφού είναι ο μοναδικός βιότοπος Κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο.

Παράλληλα ο Δήμος, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πρόσληψη εννέα εποχικών πυροφυλάκων τετράμηνης απασχόλησης, οι οποίοι θα στελεχώσουν την πυρασφάλεια.

Η Δημοτική Αρχή, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου, καθώς το δάσος είναι πηγή πλούτου και σπουδαίο «κεφάλαιο» για τη Σκιάθο.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο, Μάριο Αποστολίδη, και τον Μητσογιάννη Νικόλαο Διοικητή Πυρ/κών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας για την επίσκεψή τους και την ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, όπως, επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα και τους αρμόδιους της Πολιτικής Προστασίας για την άριστη συνεργασία.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=