ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Telegraph υμνεί τη Σκόπελο

η-telegraph-υμνεί-τη-σκόπελο-72492

Εντυπωσιακό αφιέρωμα περιγράφει ως ασφαλή προορισμό το νησί

«Ενα απ’ τα πιο ωραία και πιο παρεξηγημένα νησιά της Ελλάδας, που κανονικά θα έπρεπε να βουλιάζει από κόσμο κάθε καλοκαίρι» χαρακτηρίζει η Telegraph τη Σκόπελο.

Πλήθος φίλων της Ελλάδας διάβασαν με πολλή προσοχή το αφιέρωμα που υπογράφεται από τον δημοσιογράφο Stephen Bayley και περιγράφει με λυρική διάθεση και εντυπωσιακές φωτογραφίες το «πιο πράσινο νησί του Αιγαίου».

Με συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης υποδέχθηκαν οι Σκοπελίτες το συγκεκριμένο αφιέρωμα, με τον ξενοδόχο Γιάννη Γιολδάση, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, να τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το αφιέρωμα είναι καταπληκτικό. Το νησί αποτελεί πόλο έλξης, το έχουν επισκεφτεί τηλεοπτικά κανάλια και κινηματογραφικά συνεργεία. Σίριαλ και ταινίες όπως το «Μάμα Μία» έχουν γυριστεί εδώ». Το αφιέρωμα της Telegraph αναδεικνύει τα δυνατά σημεία του νησιού, με τον κ. Γιολδάση να υπογραμμίζει ότι «οι παραλίες μας είναι καταπληκτικές, οι τοπικές γεύσεις το ίδιο. Εχει πολλά στοιχεία να δείξει το νησί και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί από την τουριστική αγορά».

Λάτρης της Σκοπέλου, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία η αδελφή του, όπως αποκαλύπτει ο συντάκτης του παραπάνω αφιερώματος, υπογραμμίζει ότι «διαθέτει ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά καλντερίμια που μπορεί να δει κανείς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα κι έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός».

Η περιγραφή επίγειος παράδεισος συνθέτει μοναδική εικόνα καθώς «στο βόρειο τμήμα του νησιού οι παραλίες είναι βραχώδεις και προορίζονται για εκείνους που έχουν πιο περιπετειώδη φύση, τη στιγμή που στα νότια συναντά κανείς υγρά διαμάντια όπως ο Στάφυλος, η Μηλιά, το Καστάνι, ο Πάνορμος, ο Αγνώντας, παραλίες, δηλαδή, «πνιγμένες» στα πευκοδάση, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό».

Παρά το γεγονός ότι το νησί διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, πληθώρα παραδοσιακών εκκλησιών και μοναστηριών, εξυπηρετώντας, έτσι και τον θρησκευτικό τουρισμό, ο αριθμός των επισκεπτών της θερινής περιόδου είναι αδικαιολόγητα μικρός.

«Ο λόγος, βέβαια, για την πανέμορφη Σκόπελο, το πιο «παρεξηγημένο», ίσως, νησί ολόκληρης της Ελλάδας. Η έλλειψη αεροδρομίου και η παρουσία δίπλα της κοσμοπολίτικης Σκιάθου, που κλέβει τα φώτα, αδικούν κατάφωρα τη Σκόπελο, της οποίας ο αριθμός των τουριστών σπανίως εκτοξεύεται στη στρατόσφαιρα (όπως θα έπρεπε, δηλαδή)» σημειώνει με έμφαση ο Stephen Bayley.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου