ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγωνία για τις δομές υγείας των νησιών

αγωνία-για-τις-δομές-υγείας-των-νησιών-72618

Την ανάγκη θωράκισης των τοπικών δομών υγείας επισημαίνει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, σε επιστολή που απέστειλε χθες στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, με αφορμή την έναρξη της σεζόν, κάτω από την σκιά της πανδημίας.

Βασικά αιτήματα η προμήθεια του περιφερειακού ιατρείου του νησιού με τεστ ανίχνευσης πιθανών «ύποπτων» κρουσμάτων και η στελέχωση με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου συνέταξε την επιστολή μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον υφυπουργό, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μαραβέγια και τους δημάρχους Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα.

Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 15 Μαΐου, συζητήθηκαν τα θέματα υγείας που απασχολούν τα νησιά. Στην συζήτηση, που ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική, τέθηκαν στον υφυπουργό, όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων των νησιών.

Στην επιστολή του προς τον υφυπουργό Υγείας, ο δήμαρχος Αλοννήσου, ζητάει να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου και συγκεκριμένα κατά προτεραιότητα με: ιατρό γενικής ιατρικής/ παθολογίας με βαθμό διευθυντού, χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος, μόνιμο νοσηλευτή, παρασκευαστή, παιδίατρο και οδοντίατρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου