Κριτική στον δήμαρχο Σκιάθου από μείζονα μειοψηφία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-18, 14:20:16
Κριτική στον δήμαρχο Σκιάθου από μείζονα μειοψηφία

Κριτική στον δήμαρχο Σκιάθου Θ. Τζούμα σχετικά με την εκμίσθωση των παραλιών ασκεί η ομάδα μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η παράταξη μας προνοώντας, σε χρόνο σωστό και ικανό, στις 4/4/2020 έφερε πρόταση - εισήγηση στο Δ.Σ, για την άμεση αποστολή εγγράφου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιούσιας του Υπουργείου Οικονομικών, με αίτημα τη δυνατότητα παράτασης για το 2020 των συμβάσεων παραχώρησης ομπρελοκαθισμάτων, θαλ. αθλημάτων κλπ. που είχαν λήξει τον Δεκέμβριο του 2019, με ταυτόχρονη μείωση κατά 40% του ποσού, εφόσον βέβαια το επιθυμούσε ο επιχειρηματίας, λόγω της υγειονομικής κρίσης (κορονοϊός) και της γενικής αβεβαιότητας που αυτή επέφερε.

Η πρότασή μας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και έδωσε στον δήμαρχο Σκιάθου ένα σημαντικό εργαλείο για να το χρησιμοποιήσει στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου η Κ.Υ.Α να μην προβλέπει για φέτος δημοπρασίες αλλά παράταση.

Αντ’ αυτού, ο κ. Τζούμας απαξιώνοντας για μια ακόμα φορά το κυρίαρχο όργανο του Δήμου Σκιάθου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και τη βούλησή του και εκμεταλλευόμενος τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα της απόφασης, έκανε κάτι πιο ακραίο: έθαψε την απόφαση στα συρτάρια του γραφείου του, αφήνοντας έτσι έρμαιο τους συμπολίτες του στην αναμονή και την αγωνία των εξελίξεων.

Χωρίς καμιά αιτιολογία, απέκρυψε από τους Σκιαθίτες και τις Σκιαθίτισσες, ότι το Υπουργείο δεν έχει λάβει γνώση από τον ίδιο, ως όφειλε, για την πρωτοβουλία αυτή και το μόνο που είχε να πει στα κανάλια και στο Δ.Σ. ήταν ότι προωθείται η έκδοση της Κ.Υ.Α. για δημοπρασίες διάρκειας ενός έτους, προφανώς διότι αυτό επιθυμούσε και επεδίωκε.

Δυστυχώς, η επιθυμία και η επιδίωξη του έγιναν πραγματικότητα στις 15/5/2020 με την έκδοσή της με ισχύ έως 31/12/2022».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=