ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενημέρωση για την άνοια από τον «Φάρο Σκοπέλου»

ενημέρωση-για-την-άνοια-από-τον-φάρο-σ-75803

Σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια από τον «Φάρο Σκοπέλου»

Ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών «Φάρος Σκοπέλου», με εισηγήτρια τη Μαρία Καφαντάρη, ψυχολόγο, συντονίστρια του συλλόγου.

Οι 4 πρώτες ενότητες του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στο γραφείο του συλλόγου και οι 4 επόμενες, λόγω των μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες για την άνοια, την καθημερινότητα του ατόμου που πάσχει, την διαχείριση πρακτικών ζητημάτων της καθημερινότητας ασθενών με άνοια, την διαχείριση διαταραχών συμπεριφοράς των ασθενών με άνοια, το «φορτίο» των φροντιστών, οι τρόποι διαχείρισης για φροντιστές ατόμων με άνοια την εποχή της πανδημίας, νομικά και οικονομικά ζητήματα και την πρόληψη της άνοιας.

Ο σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου» επισημαίνει ότι στο προσεχές μέλλον, υπάρχει η πρόθεση πραγματοποίησης ενός ακόμη ψυχοεκπαιδευτικού σεμιναρίου, το οποίο θα απευθύνεται σε φροντιστές ατόμων με διάγνωση καρκίνου. Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων του «Φάρου Σκοπέλου», υπάρχει η πρόθεση υλοποίησης δράσης που θα αφορά στην προαγωγή της ψυχικής υγείας σε σχέση με τη διασφάλιση της συνολικότερης υγείας του ατόμου.

Τα μέλη του συλλόγου ευελπιστούν ότι «με τη βελτίωση των συνθηκών, θα είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε ξανά δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινότητα, παράλληλα με τη συνεχή παροχή υπηρεσιών σε χρόνιους ασθενείς και τις οικογένειες τους σε Σκόπελο και Αλόννησο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου