ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν χωρικό αντιπεριφερειάρχη Β. Σποράδων

ζητούν-χωρικό-αντιπεριφερειάρχη-β-σπ-78630

Αίτημα νομοθετικής μεταβολής θα υποβάλει ο Δήμος Σκοπέλου μαζί με τους Δήμους Σκιάθου και Αλοννήσου

Αίτημα νομοθετικής μεταβολής θα υποβάλει ο Δήμος Σκοπέλου, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου που περιλαμβάνει αυτόνομη Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Σποράδων με χωρικό αντιπεριφερειάρχη, σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, ακολούθησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου που συνεδρίασε δια περιφοράς την περασμένη Δευτέρα, ενώ σειρά έχει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Σποράδων θα περιλαμβάνει τους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, με τον δήμαρχο Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η ομόφωνη απόφαση θα κοινοποιηθεί στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κοινό αίτημα των τριών νησιών είναι να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση των Βορείων Σποράδων σε σχέση με τις λοιπές περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας και η εφαρμογή όσων προβλέπονται βάση του νόμου. «Με βάση το νόμο που λειτουργούμε αυτή την στιγμή, ορίζεται η χωρική ενότητα των Βορείων Σποράδων, και ενώ όλες οι χωρικές ενότητες έχουν αντιπεριφερειάρχη, η χωρική ενότητα Σποράδων δεν έχει αντιπεριφερειάρχη, αλλά συγχωνεύτηκε με την χερσαία Μαγνησία» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Η παραπάνω απόφαση επικυρώνει, επί της ουσίας, την απόφαση της κοινής συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων των τριών νησιών, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Σκιάθο, πριν από την πανδημία, θέτοντας επί τάπητος τα κοινά προβλήματα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην κοινή συνεδρίαση περιλαμβάνονταν, σημειωτέον, το ζήτημα της χωρικής ενότητας Βορείων Σποράδων, που συζητήθηκε διεξοδικά, με κοινά συμπεράσματα να εξάγονται.

Με την παραπάνω απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, προς το υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου ακόμη απαιτείται, προωθώντας τα κοινά αιτήματα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου