ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μήνυμα ειρήνης από τη Σκιάθο

μήνυμα-ειρήνης-από-τη-σκιάθο-79689

Ο Κώστας Ζεμπέκης σε διεθνή πρωτοβουλία, που προβάλλεται διαδικτυακά

Μήνυμα ειρήνης μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο δεκάδες Ευρωπαίοι πολίτες που συμμετέχουν σε μεγάλη ρωσική παραγωγή, συγκεκριμένα σε τηλεοπτικό σποτ, που έχει ως θέμα τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ο Σκιαθίτης Κώστας Ζεμπέκης, που μεταφέρει το δικό του μήνυμα, με τη φράση «Δεν ξεχνώ».

Ο Σκιαθίτης επιχειρηματίας, έδωσε αμέσως το «παρών» στη συγκεκριμένη ρωσική παραγωγή, μόλις πληροφορήθηκε το θέμα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνούμε ποτέ τα δεινά που προκάλεσε σε όλη την ανθρωπότητα ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος», είπε.

Το διαδικτυακό βίντεο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στη Ρωσία και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας την 9η Μαΐου, για να τιμηθούν οι ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με αποκορύφωμα το «Αθάνατο Τάγμα». Πρόκειται για την πορεία ειρήνης που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και του ρωσικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, για να τιμήσουν τους ήρωες που πολέμησαν σκληρά στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η περίοδος της πανδημίας, ωστόσο, δημιουργεί νέα δεδομένα, με τους εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας να αξιοποιούν τη δύναμη της εικόνας και της νέας τεχνολογίας, για να στείλουν συμβολικά μηνύματα ελπίδας στον κόσμο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Ζεμπέκης υπογράμμισε ότι διατηρεί δεσμούς με τη ρωσική κοινότητα και ως επαγγελματίας στον χώρο του real estate έχει επικοινωνία με τη συγκεκριμένη χώρα.

Η συμμετοχή του βασίζεται στην ιστορική μνήμη, καθώς, όπως υπογραμμίζει, ο αδελφός του παππού του, υπήρξε ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Αρη Βελουχιώτη. «Είναι συγκινητικό να ακούς την φράση «Εμείς δεν ξεχνούμε» σε 15 διαφορετικές γλώσσες, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη» υπογράμμισε.

Ο ίδιος έστειλε διαδικτυακά την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό σποτ και όπως επισημαίνει «έχοντας γνώση της ιστορίας, μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον». Η συμμετοχή στην συγκεκριμένη δράση ήταν πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο και όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ανάλογες πρωτοβουλίες ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ των λαών.

ΓΛ . ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου