ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Φάρος» για τη Σκόπελο

φάρος-για-τη-σκόπελο-86167

Επαναλειτουργεί το γραφείο συλλόγου υποστήριξης χρόνιων ασθενών

Εργο πνοής και ζωής αναπτύσσει ο σύλλογος υποστήριξης χρόνιων ασθενών «Φάρος» Σκοπέλου, που έθεσε εκ νέου σε λειτουργία το γραφείο του, με ωράριο 10.00 – 14.00 Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και 17.00 – 21.00 κάθε Πέμπτη, εφαρμόζοντας όλους τους απαιτούμενους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Οι συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης προτείνεται να εξακολουθήσουν να γίνονται τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Αν κάποιος επιθυμεί να προσέλθει στο γραφείο του συλλόγου, καλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά από πριν, προκειμένου να οριστεί το ραντεβού με τη συντονίστρια καθώς και να ακολουθεί τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας, δεδομένων των συνθηκών (πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας).

Οι εξυπηρετούμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη συντονίστρια του συλλόγου κ. Καφαντάρη στο τηλέφωνο 2424022341.

Δανειστική βιβλιοθήκη

O σύλλογος υποστήριξης χρόνιων ασθενών «Φάρος Σκοπέλου», έχοντας δημιουργήσει μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη από δωρεές φίλων του συλλόγου, μπορεί να διαθέσει βιβλία προς ανάγνωση στους εξυπηρετούμενους του, αλλά και σε κάθε χρόνιο ασθενή που διαμένει το νησί της Σκοπέλου.

Δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου που διανύουμε, όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και προσοχή αλλά και τη διασφάλιση μιας ποιοτικής διαβίωσης, παρά τα αυστηρά μέτρα που αφορούν στη μετακίνηση.

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι και μέσω της παροχής βιβλίων από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη στους εξυπηρετούμενους του «Φάρου Σκοπέλου», μπορούμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα, για όποιον εξυπηρετούμενο επιθυμεί, συνεδριών μέσω Skype ή τηλεφωνικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου