ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μέτρα για τους επαγγελματίες από τους δημάρχους Β. Σποράδων

μέτρα-για-τους-επαγγελματίες-από-τους-88081

Πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία

Μέτρα ελάφρυνσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία έχουν θεσπίσει ή πρόκειται να λάβουν σύντομα οι δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Την αρχή έκανε το νησί του Παπαδιαμάντη, με το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου να έχει λάβει σχετική απόφαση, και τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα να εκφράζει ανοιχτά την πρόθεση στήριξης των επιχειρήσεων του νησιού, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που χαρακτηρίζεται από την αβεβαιότητα του χρόνου έναρξης της φετινής σεζόν. Σχετική πρόταση είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ενώ ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και η ΛΑΣ, με αίτημα την γενικότερη στήριξη του νησιού και των τοπικών δομών υγείας.

Οι δήμαρχοι Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου εκφράζουν τον προβληματισμό και την αγωνία τους, ενώ προβάλουν κοινά αιτήματα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, «θα μειώσουμε όλα τα δημοτικά τέλη και τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών και παράλληλα θα εξετάσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης και στα τιμολόγια του νερού. Τα μέτρα που θα λάβουμε για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του νησιού που πλήττονται από την πανδημία, θα καθοριστούν από τις τελικές διατάξεις που θα ληφθούν από την πολιτεία και τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας των επιχειρήσεων».

Στην κατεύθυνση της λήψης μέτρων και ο Δήμος Αλοννήσου, με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη να υπογραμμίζει ότι «θα ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης, συνυπολογίζοντας τους παράγοντες που θα ισχύουν με την έναρξη της σεζόν. Την συγκεκριμένη στιγμή όλα είναι ρευστά και δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η σεζόν. Όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και θα ανακοινωθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου