ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υγειονομική θωράκιση των Β. Σποράδων ζητεί ο Χρ. Μπουκώρος

υγειονομική-θωράκιση-των-β-σποράδων-ζ-92243

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας- Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος

Το ζήτημα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών των Βορείων Σποράδων επαναφέρει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, μετά και την αναφορά που κατέθεσε στις 28 Απριλίου 2020, έπειτα από επιστολή των τριών Δημάρχων των νησιών.

Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Μπουκώρος, η στελέχωση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των νησιών των Βορείων Σποράδων με το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κρίνεται επιτακτική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια της πρόσφατης αναφοράς που σας κατέθεσα, μετά από επιστολή των Δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, σχετικά με το ζήτημα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών των Βορείων Σποράδων, επανέρχομαι για να επισημάνω την αναγκαιότητα στελέχωσης των δομών υγείας των νησιών αυτών, με το απαραίτητο προσωπικό.

Οι ανάγκες των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα νησιά των Βορείων Σποράδων είναι μεγάλες. Η στελέχωσή τους, σύμφωνα με τα επίσημα οργανογράμματα, για όλες τις ειδικότητες των επαγγελματιών υγείας, διοικητικών υπαλλήλων και λοιπού προσωπικού, καθώς και η ενίσχυσή τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό κρίνονται απαραίτητες, ώστε να υπάρξει πλήρης θωράκιση απέναντι στην ασύμμετρη απειλή του κορωνοϊού.

Είναι ένα ζήτημα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις, διότι πρόκειται για νησιά που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των επισκεπτών και για το λόγο αυτό θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου