ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου για περιβαλλοντικά προβλήματα

ψήφισμα-του-δημοτικού-συμβουλίου-σκι-95444

Ψήφισμα για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων που δημιουργούνται από τη λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας, εξέδωσε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου.

Στο ψήφισμα καταγράφονται έξι σημεία, τα οποία είναι τα εξής:

– Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση της πρόσβασης στις παραλίες Αμπελάκια και Μπανάνα. Ο Δήμος Σκιάθου με δικά του μέσα να αφαιρέσει κάθε μέσο (μπάρες, φράχτη κ.τ.λ.) που κλείνουν την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.
– Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση των κομμένων κουκουναριών (είδος Στροφυλλιά), ξεραμένων και μη, από κουκουναριές και όχι ελιές. Να αφαιρεθούν οι ελιές που πήραν τη θέση κομμένων δέντρων και να αντικατασταθούν με κουκουναριές.
– Απαιτούμε τη σφράγιση και απομάκρυνση βόθρων που υπάρχουν στις παραλίες Μπανάνα, Αμπελάκια και Κουκουναριές καθώς και αγωγού που αδειάζει λύματα στις παραλίες.
– Απελευθέρωση και απόδοση στο Δήμο κάθε δημοτικής έκτασης και αποκατάσταση με μέσα του επιχειρηματία κάθε ζημιάς που έχει προκληθεί.
– Ζητάμε κάθε παρούσα και μελλοντική επιχείρηση να σεβαστεί το περιβάλλον, τα δάση και την ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ στις παραλίες.
– Καταδικάζουμε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που έδειξαν ανοχή και συνέβαλλαν στη σημερινή διαμορφωθείσα κατάσταση.

Η ΛΑΣ

Με αφορμή το ομόφωνο ψήφισμα, η παράταξη της ΛΑΣ Σκιάθου καταγγέλλει ότι υπήρξαν δυνάμεις που επιχείρησαν να αναβάλλουν τη συζήτησή του και τονίζει την ανάγκη κινητοποίησης για να σταματήσουν αυτά τα σχέδια, για να ανοίξουν οι παραλίες, για να μην γίνει το περιβάλλον εμπόρευμα. Δεν κάνουμε διακρίσεις σε «ξένους», «ντόπιους», καλούς και κακούς επιχειρηματίες. «Το ψήφισμα είναι μία πολιτική διακήρυξη. Μόνο ο λαός μπορεί με την κινητοποίησή του να την κάνει πράξη. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες. Ο αγώνας μας δεν ξεκίνησε χτες και δεν θα σταματήσει», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΛΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου