ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πανευρωπαϊκό άνοιγμα της Σκοπέλου

πανευρωπαϊκό-άνοιγμα-της-σκοπέλου-403983

Δυναμικό άνοιγμα επιχειρεί στο πεδίο του τουρισμού η Σκόπελος, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ευρώπη και την προσέλκυση τουριστών καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Μετά το περσινό άνοιγμα στις Βαλκανικές χώρες, το πρόγραμμα συμμετοχής του Δήμου σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού έχει επεκταθεί και προς νέες κατευθύνσεις, για ευνόητους λόγους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, ο Δήμος Σκοπέλου θα συμμετάσχει στις εκθέσεις : της Μαδρίτης 18-22 Ιανουαρίου, του Μιλάνου 16-19 Φεβρουαρίου, της Σόφιας 16-18 Φεβρουαρίου, του Βελιγραδίου 23-26 Φεβρουαρίου, της Δανίας 24-26 Φεβρουαρίου, του Όσλο 2-4 Μαρτίου, του Βερολίνου 7-11 Μαρτίου, του Παρισιού 15-18 Μαρτίου, του Βουκουρεστίου 18-21 Μαρτίου, της Μόσχας 21-24 Μαρτίου και της TUR 22-24 Μαρτίου.

Παράλληλα όμως, προωθούνται οι εκπτωτικές πρωτοβουλίες και ο θεματικός τουρισμός, που κατέχουν κομβική θέση στο σχέδιο δράσης για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού για το 2012, το οποίο εγκρίθηκε προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκπόνηση ειδικού εντύπου που θα περιέχει προσφορές διαμονής για την εκτός σεζόν περίοδο και θα διανεμηθεί αρχικά σε ελληνικά εστιατόρια της Γερμανίας και εν συνεχεία στην Ευρώπη. Παράλληλα θα εκπονηθεί εκπτωτικό πρόγραμμα το οποίο θα απευθύνεται στην Ελληνική αγορά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προετοιμαστεί και θα υλοποιηθεί κατά κύριο λόγο από την Ένωση Ξενοδόχων και τον Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του νησιού. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε πέρσι και απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Η προώθηση του θεματικού τουρισμού είναι ένα ακόμη σημείο στο οποίο δίνεται βαρύτητα και σύμφωνα με την ολοκληρωμένη πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα εκτυπωθούν επτά θεματικά φυλλάδια. Το εν λόγω φυλλάδια «θα είναι μεταφρασμένα στην διάλεκτο κάθε χώρας την οποία θα επισκεπτόμαστε ως εκθέτες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Σκούρας. Όπως προσθέτει παράλληλα ο ίδιος «οι θεματικές ενότητες θα δίνουν ουσιαστικά γενικές πληροφορίες για το νησί, τις φυσικές ομορφιές, τον τρόπο ζωής και τους κατοίκους, τους οικισμούς και την αρχιτεκτονική, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία, την χλωρίδα και πανίδα του νησιού, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες με φιλμ προβολής (DVD)».

Βασική και αναγκαία συνθήκη για την υλοποίηση των προαναφερθέντων είναι η συμμετοχή και συνεργασία του ντόπιου δυναμικού, παράλληλα δε και η ανάδειξη των μνημείων του νησιού, όπως έχει κατ’ επανάληψη υπογραμμιστεί. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η εισήγηση του κ. Σκούρα περί «ένταξης στον άξονα 85 του ΕΣΠΑ, του έργου αξιοποίησης τουριστικών υποδομών με ανάδειξη, σήμανση και διευκόλυνση πρόσβασης στα αξιοθέατα του νησιού, όπως αρχαιολογικοί χώροι, βυζαντινά μνημεία, πηγές, αλλά και κατοικίες με ιδιαίτερη ιστορική αξία» που δίνουν το ιστορικό και πολιτιστικό στίγμα της Σκοπέλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου