ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα 8,5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός Σκοπέλου

στα-85-εκ-ευρώ-ο-προϋπολογισμός-σκοπέλο-403993

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκοπέλου για το οικονομικό έτος 2012, ο οποίος τέθηκε στο επίκεντρο της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι πραγματικός και καταρτίστηκε με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου και ως εκ τούτου τοποθετήθηκε σε ρεαλιστική βάση». Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται στο ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του συνεχιζόμενου έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ν. Κλίμα-Τζιλαλή-ΧΥΤΑ Σκοπέλου, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ.

Την πλήρη αντίθεσή τους απέναντι στον προϋπολογισμό εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», χαρακτηρίζοντάς τον «φτωχό, μη ρεαλιστικό και αντιλαϊκό». Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μανώλης Ραμαντάνης «καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό διότι είναι φτωχός όπως και ο προηγούμενος, συνεχώς μειούμενος, διότι υπάρχει σημαντική μείωση από τα τακτικά έσοδα και παράλληλα είναι αντιλαϊκός, διότι βασίζεται, όπως και οι προηγούμενοι, σε καινούργιες επιβαρύνσεις των δημοτών».

Μεταξύ των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης συγκαταλέγονταν επίσης το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου, σύμφωνα με το οποίο αναλύονται τα επιμέρους δεδομένα των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να τεθούν στην συνέχεια ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι. «Είναι πολύ βασικό να γνωρίζεις το συνολικό κόστος της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΚΕΠ, του ΚΑΠΗ, της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών, της τεχνικής υπηρεσίας και ποιοι είναι οι ετήσιοι στόχοι της κάθε υπηρεσίας» τονίζει ο κ. Μιχελής. Παράλληλα ο ίδιος επισήμανε ότι το γεγονός ότι περιλαμβάνει και το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα δίνει τη δυνατότητα ώστε ο Δήμος να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου