ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι διένειμαν οι Δήμοι των Σποράδων

τρόφιμα-για-το-πασχαλινό-τραπέζι-διέν-111039

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου

Χέρι βοήθειας σε δύσκολες εποχές αποτελούν για περισσότερες από εκατό οικογένειες των νησιωτικών περιοχών, τα δέματα με προϊόντα και είδη καθαριότητας που διανεμήθηκαν την τελευταία εβδομάδα μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Ο Δήμος Σκιάθου, ειδικότερα, πραγματοποίησε τη Μεγάλη Δευτέρα, διανομή κατ’ οίκον των προϊόντων ΤΕΒΑ λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 13 οικογένειες παραλαμβάνοντας στο σπίτι τους από τα ειδικά συνεργεία του δήμου το πακέτο με τα τρόφιμα που περιλαμβάνει: μέλι, ντοματοπολτό, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, λάδι. Ταυτόχρονα οι δικαιούχοι παρέλαβαν το πακέτο με είδη καθαριότητας: υγρό πιάτων, υγρό καθαριστικό γενικής χρήσης, σκόνη πλυντηρίου, οδοντόκρεμα, σαμπουάν.

Στόχος του Δήμου Σκιάθου είναι η ευρύτερη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προκειμένου να ενταχθούν μελλοντικά και όσοι ακόμη κάτοικοι του νησιού πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι δικαιούχοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ή με sms για την κατ’ οίκον παραλαβή των προϊόντων, ενώ σε περίπτωση που η παραλαβή δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα παρέλαβε τρίτο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση του ωφελούμενου.

Ανάλογη δραστηριότητα υλοποιείται και στο Δήμο Σκοπέλου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διανομή των προϊόντων που είχε αναβληθεί κατά τον μήνα Μάρτιο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 68 οικογένειες του νησιού, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που έχουν δηλώσει, ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ. Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας έγινε κατ’ οίκον διανομή των τροφίμων σε 31 οικογένειες της Σκοπέλου, 32 στην Γλώσσα και 5 στο Νέο Κλήμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου, σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Αριστείδη Βούλγαρη.

Ανάλογη διαδικασία ανέλαβε να υλοποιήσει και ο Δήμος Αλοννήσου, για να βοηθηθούν 34 οικογένειες του νησιού που χρειάζονται στήριξη για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου η διανομή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες λίστες, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε να έχουν όλοι τα αναγκαία για το Πασχαλινό τραπέζι.

Παράλληλα ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι στο σχεδιασμό δράσης που θα υλοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα, θα διανεμηθούν και πάλι τρόφιμα, αυτή τη φορά μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Αλοννήσου, για την κάλυψη των αναγκών 40 οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η διανομή των προϊόντων ΤΕΒΑ υλοποιείται παράλληλα με την δράση των ειδικών κοινωνικών δομών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού, των ευπαθών ομάδων, των μοναχικών, ηλικιωμένων ατόμων και όσων αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας ή ανήκουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται και στους τρεις νησιωτικούς δήμους είναι εξίσου σημαντικές και αποσκοπούν στην ενίσχυση των τοπικών πληθυσμών με αναγκαία είδη και υπηρεσίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, ενώ τους επιτρέπουν παράλληλα, να «Μένουν στο σπίτι» σύμφωνα με την προτροπή της πολιτείας και τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου