ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρόφιμα σε 111 αδύναμες οικονομικά οικογένειες της Σκιάθου, μετά το Πάσχα

τρόφιμα-σε-111-αδύναμες-οικονομικά-οικογ-115152

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη, με επικεφαλής τον Νίκο Πλωμαρίτη

Στην υλοποίηση πρότασης που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, για την ενίσχυση 111 οικονομικά αδύναμων οικογενειών του νησιού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο επικεφαλής Νίκος Πλωμαρίτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Σκιάθος Ενωμένη» επισημαίνουν: «Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, τον πρόεδρό της κ. Νικόλαο Λιακόπουλο, τον γραμματέα της κ. Νικόλαο Τασιόπουλο και τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας για τον ζήλο που επέδειξαν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία και ο Δήμος μας να μπορεί να προμηθευτεί άμεσα τρόφιμα για τις ευπαθείς ομάδες».

Τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας υπενθυμίζουν ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε μετά από εισήγηση της παράταξής μας, μεταξύ άλλων και την προμήθεια ειδών για τις ευπαθείς ομάδες με μη χρονοβόρα διαδικασία. Σήμερα (χθες) λοιπόν, 15 Απριλίου, με την υπ’αρ. 97/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο Δήμος θα μπορέσει έγκαιρα να ενισχύσει τους αναξιοπαθούντες συνδημότες μας για τις εορτές του Πάσχα».

Τέλος, καθιστούν σαφές με την ίδια ανακοίνωση ότι: «Ως παράταξη αλλά και ο καθένας μας ως άτομο είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι με τις γνώσεις και τις ικανότητές μας να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία, πρόγραμμα ή νόμο της Περιφέρειας και της Κεντρικής Κυβέρνησης προς όφελος όλων των συμπολιτών μας».

Η διαδικασία της διανομής των τροφίμων στις άπορες οικογένειες αναμένεται να υλοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Αρχικά, ο δήμος Σκιάθου απευθύνθηκε σε μικρά μάρκετ του νησιού για να ενισχυθεί, μέσω της αγοράς τροφίμων, η τοπική οικονομία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θ. Τζούμα.

Η πρώτη προσπάθεια, ωστόσο, δεν τελεσφόρησε με τον δήμο να απευθύνει εκ νέου πρόσκληση στα μεγάλα μάρκετ του νησιού. Η απαιτούμενη ποσότητα τροφίμων θα είναι διαθέσιμη την επόμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα η διανομή που είχε προγραμματιστεί πριν το Πάσχα, να μετατίθεται χρονικά για την επόμενη εβδομάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου