ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τέλος στην περιπέτεια του 53χρονου Σκιαθίτη

τέλος-στην-περιπέτεια-του-53χρονου-σκια-115530

Τέλος στην περιπέτεια του 53χρονου Σκιαθίτη που εγκλωβίστηκε στον Βόλο, δόθηκε σήμερα. Τελικά, σήμερα το πρωί ο 53χρονος ταξίδεψε για την Σκιάθο με το προγραμματισμένο δρομολόγιο του «Εξπρές Σκιάθος» και θα κάνει Πάσχα στο σπίτι του.

Η απίστευτη ταλαιπωρία του 53χρονου Δημήτρη Πεζάτου ξεκίνησε χθες όταν χρειάστηκε να μετακινηθεί στον Βόλο για λόγους υγείας και εγκλωβίστηκε στην πόλη λόγω των αυξημένων μέτρων για τις μετακινήσεις στα νησιά, που στοχεύουν στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του Covid – 19.

Το παραπεμπτικό χαρτί του γιατρού από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου για απαραίτητες εξετάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου δεν έφθασε για να επιτρέψουν χθες το πρωί οι λιμενικοί στον Δημήτρη Πεζάτο να ταξιδέψει με το Εξπρές Σκιάθος για Σκιάθο, τον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Οι λιμενικοί ήταν υποχρεωμένοι να ζητήσουν την υπόδειξη του Ε1 ή βεβαίωση ειδικής χρήσης, προκειμένου να επιτρέψουν είσοδο στο καράβι, δικαιολογητικά που ο 53χρονος δεν μπορούσε να έχει ούτως ή άλλως, καθώς για προσωπικούς τους λόγους τα τελευταία χρόνια δεν υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις.

Η σύζυγός του έτρεξε να τον βοηθήσει, να ζητήσει από τη δημοτική αρχή του νησιού μία βεβαίωση, όμως έπεσε σε τοίχο. Ο δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν θα μπορούσε να βεβαιωθεί με κάποιο τρόπο ο μόνιμος τόπος κατοικίας του, απάντησε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι υποχρεωμένη εφόσον δεν έχει το Ε1.

Ολη την ημέρα χθες ο 53χρονος ζούσε με τον εφιάλτη ότι δεν μπορεί να γυρίσει σπίτι του, αν και σήμερα το πρωί εκτελείται το τελευταίο δρομολόγιο του Εξπρές Σκιάθος για τα νησιά ενόψει του Πάσχα. Το επόμενο είναι την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως διαβεβαίωσε χθές ο Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Χρήστος Κανάκης, δόθηκαν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη διευθέτηση του θέματος και πράγματι σήμερα ο 53χρονος μπόρεσε να ταξιδέψει με το “Εξπρές Σκιάθος”, με το προγραμματισμένο πρωίνό δρομολόγιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου