ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναφορές του Βουλευτή Μαγνησίας Κων. Μαραβέγια

αναφορές-του-βουλευτή-μαγνησίας-κων-μ-115714

Το αίτημα χορήγησης έκτακτου επιδόματος στους εξωτερικούς φρουρούς λόγω κορονοϊού, προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά του κ. Μαραβέγια στηρίζεται σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, σύμφωνα με την οποία: «το προσωπικό της εξωτερικής φρουράς βιώνει πρωτόγνωρες υπηρεσιακές καταστάσεις σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την χώρα, με την αναστολή ουσιαστικά όλων των αδειών, τις δεκάδες χιλιάδες οφειλόμενες αναπαύσεις, την υπερεργασία σε καθημερινή βάση, την συνέχιση των μεταγωγών και των φρουρήσεων δεκάδων ασθενών κρατουμένων στα νοσοκομεία, (πολλοί εκ των οποίων θεωρούνται ύποπτα κρούσματα της νόσου), με την συνδρομή της σε έρευνες κελιών και θαλάμων, με την αντιμετώπιση και την αποτροπή στάσεων και εξεγέρσεων μέσω των Ομάδων Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών».

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης ζητεί να συμπεριληφθούν τα μέλη της στους δικαιούχους του επιδόματος ενίσχυσης, όταν αυτό δοθεί και στο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν είναι κυρίως οικονομικό, αλλά πρωτίστως ηθικό.

Αναφορά για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Σκοπέλου

Επίσης, ο κ. Μαραβέγιας κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή ζητώντας να εξεταστεί το αίτημα του δημάρχου Σκοπέλου για έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του νησιού από την καταστροφική πλημμύρα της 4ης – 5ης Απριλίου 2020. Το αίτημα διατυπώνεται σε συνέχεια αντίστοιχου αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο ο κ. Μαραβέγιας έχει καταθέσει επίσης αναφορά.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου, το ύψος του ποσού που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών και την κάλυψη των έκτακτων αναγκών, ανέρχεται συνολικά σε 1.530.000 ευρώ. Από το υπουργείο υποδομών ζητείται να καλυφθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις αρμοδιότητές του και συγκεκριμένα στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.

Σημειώνεται ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 4ης – 5ης Απριλίου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκοπέλου (δημοτικό και αγροτοδασικό), με καταπτώσεις πρανών και βράχων, καταστροφή των ασφαλτικών, καθιζήσεις και αποκόλληση ολόκληρων τμημάτων οδών, με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί περιοχές του νησιού (Άγιος Κωνσταντίνος – Γλυφονέρι) και να έχει καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία οχημάτων και κατοίκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου