ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν μέτρα για ενίσχυση της Σκοπέλου

ζητούν-μέτρα-για-ενίσχυση-της-σκοπέλο-118222

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το Κέντρο Υγείας και τις πληγείσες περιοχές

Μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του νησιού από τις επιπτώσεις της πανδημίας, έκτακτη χρηματοδότηση 50.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ χωρίς παρακράτηση των ΚΑΠ και δράσεις κοινωνικής πολιτικής περιλαμβάνονται στο ψήφισμα που τέθηκε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου.

Το ψήφισμα, που αποτελεί πρόταση Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου, τέθηκε διά περιφοράς στο δημοτικό συμβούλιο της 6ης Απριλίου, με βασικά αιτήματα τη λήψη μέτρων προστασίας εργαζομένων του Δήμου και νομικών προσώπων και την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, το ζητούμενο είναι η θωράκιση των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού με την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρούς, νοσηλευτές, ακτινολόγο, οδηγούς, καθαρίστριες, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών, που έχουν αποκτήσει ήδη πολύτιμη γνώση και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σύντομα αναμένονται ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση επισκευής και επιδιόρθωσης των φθορών, ανακαίνισης του κτιρίου και του ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, θέρμανσης και κλιματισμού στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Αγγελος Ξηντάρης ανέφερε ότι όσον αφορά στο θέμα της παράνομης αμμοληψίας από την παραλία της Μηλιάς, ο Δήμος Σκοπέλου από την πρώτη στιγμή που περιήλθε σε γνώση του η «περιβαλλοντική αυτή κακοποίηση» όπως τη χαρακτήρισε, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίας, προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου