ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξενοδοχεία προς πώληση στη Μαγνησία

ξενοδοχεία-προς-πώληση-στη-μαγνησία-125879

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα τέσσερα καταγράφονται στις Βόρειες Σποράδες και ένα στην ευρύτερη περιοχή

Πωλητήρια αναρτούν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων εν μέσω πανδημίας, με δεκάδες διαδικτυακές αγγελίες να καταγράφονται σε πανελλαδική βάση. Στη Μαγνησία, ειδικότερα, έχουν καταγραφεί πέντε αγγελίες, εκ των οποίων τέσσερις αφορούν τις Βόρειες Σποράδες και η πέμπτη την χερσαία περιοχή, σύμφωνα με έρευνα.

Σε εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε το Tornos News σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους πώλησης για την αγορά και πώληση ακινήτων από την 1η έως τις 31 Μαρτίου, καταγράφηκαν, συγκεκριμένα, 90 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Κώστα Ζεμπέκη, ιδιοκτήτη γραφείου real estate στην Σκιάθο, ο οποίος υπογράμμισε ότι πολλοί είναι οι λόγοι που «ευθύνονται» για την ανάρτηση πωλητηρίων σε ξενοδοχεία, ειδικά στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Νούμερο ένα παράγοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αδυναμία κάλυψης των αυξημένων υποχρεώσεων, που καθιστούν πλέον εξαιρετικά δύσκολες τις συνθήκες στο επιχειρείν, με τον ξενοδοχειακό κλάδο να πλήττεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Λόγω οικονομικής στενότητας, δεκάδες επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και πολύ περισσότερο να προχωρήσουν σε εργασίες ανακαίνισης, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Η περίοδος της πανδημίας έχει επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό, καθώς έχει «παγώσει», μέχρι νεωτέρας, κάθε δραστηριότητα στο συγκεκριμένο πεδίο, με τον ίδιο επιχειρηματία να επισημαίνει ότι το κλίμα της γενικότερης ανησυχίας εντείνεται λόγω της συρρίκνωσης που αναμένεται στην διάρκεια της φετινής σεζόν. Το πιο αισιόδοξο σενάριο που διατυπώνεται, άλλωστε, αφορά την κίνηση τριών μηνών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων, ωστόσο, εκτιμάται ότι ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφεται στην έρευνα, αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που διαθέτουν αγγελίες με το εν λόγω περιεχόμενο.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Ζεμπέκης, δεκάδες ξενοδοχεία έχουν αλλάξει χέρια με διακριτικότητα, ενώ η δύσκολη κατάσταση που έχει προκληθεί λόγω της «επέλασης» του κορονοϊού, δεν αποκλείεται να «φέρει» και άλλα πωλητήρια στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει περαιτέρω αυξητική τάση ο αριθμός των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, οπότε θα φανεί το πλήρες μέγεθος των συνεπειών της πανδημίας στην τουριστική αγορά. Οσο για τις τιμές των προς πώληση ξενοδοχείων, διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν, με τον επαγγελματία του real estate από την Σκιάθο να υπογραμμίζει ότι είναι πλέον αντίξοες οι συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού γενικότερα, με αποτέλεσμα να καθίστανται δυσβάστακτα τα βάρη των πάγιων υποχρεώσεων που έχουν επωμιστεί.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου