ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιχείρηση επιδιόρθωσης ζημιών σε Σκιάθο και Σκόπελο

επιχείρηση-επιδιόρθωσης-ζημιών-σε-σκ-126078

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ σήμερα στη Σκιάθο – Προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης της Σκοπέλου

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το έμψυχο δυναμικό σε Σκιάθο και Σκόπελο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, με τη συνδρομή μηχανημάτων, τα σοβαρά προβλήματα, που προκάλεσε η θεομηνία. Η βροχόπτωση συνεχίστηκε μέχρι και χθες το πρωί, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες επιδιόρθωσης των ζημιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σήμερα στη Σκιάθο, προκειμένου να αποκατασταθούν δύο κολόνες της ΔΕΗ, που έπεσαν λόγω της πτώσης δέντρων.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, που σημειώθηκαν από τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ συνεχίστηκε και χθες η προσπάθεια απομάκρυνσης των φερτών υλών, που συμπαρέσυραν τα ορμητικά νερά της βροχής, καθιστώντας απροσπέλαστους τους δρόμους του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Γιαννίτση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιλύονται σταδιακά τα προβλήματα, ενώ το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό στο μεγαλύτερο μέρος, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται αδιάκοπα. Προβλήματα καταγράφηκαν και στην αγροτική οδοποιία, με τον αντιδήμαρχο Σκιάθου να υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι έχουν γίνει οι ανάλογες παρεμβάσεις για να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι.

Προβλήματα στη Σκόπελο

Υφεση των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκε χθες και στη Σκόπελο, με τον δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Περίσση να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι εάν συνεχιζόταν το κύμα κακοκαιρίας με την ίδια ένταση, το νησί θα βρισκόταν αντιμέτωπο με τη θεομηνία που σημειώθηκε το 2015.

Συνεργεία του Δήμου εργάζονταν και χθες πυρετωδώς σε όλα τα μέτωπα, δίνοντας κυριολεκτικά μάχη για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, με τα προβλήματα στην ύδρευση και την αποχέτευση να αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τη δημοτική αρχή.

Τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω των «πληγών» που άνοιξε η θεομηνία, με τον δήμαρχο να εξηγεί ότι έχουν σπάσει σωλήνες σε διάφορα σημεία του νησιού. Ταυτόχρονα, προκλήθηκαν ζημιές και στο σύστημα άντλησης γεωτρήσεων. Για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των κατοίκων του νησιού, σημεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τροφοδοτούνται με νερό από άλλες περιοχές, με τον κ. Περίσση να εκτιμά ότι οι προσπάθειες αντιμετώπισης της ζημιάς θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων, που σημειώθηκαν στο αγροτικό δίκτυο του νησιού και ταυτόχρονα σε αρτηρίες ζωτικής σημασίας, όπως ο δρόμος που οδηγεί στον ΧΥΤΑ. Εχει αποκατασταθεί η βατότητα του δρόμου με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά απαιτούνται γενναία παρέμβαση και ανακατασκευή, διότι καταστράφηκε ολοσχερώς μεγάλο τμήμα της ασφάλτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου