ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πνεύμα αλληλεγγύης στη Σκιάθο

πνεύμα-αλληλεγγύης-στη-σκιάθο-405745

Δώρα αγάπης σε οικογένειες της Σκιάθου που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα προσέφερε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Αλκή», δίνοντας για μια ακόμη φορά το «παρών» στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Σύλλογος της Σκιάθου που αγκαλιάζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα μέλη των οικογενειών τους, προσέφερε στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου δέματα με τρόφιμα και γλυκίσματα, σε οικογένειες του νησιού, που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αμέριστη ηθική αλλά και υλική συμπαράστασή του. «Κάθε χρόνο υλοποιείται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία συνδράμουν μάρκετ και επιχειρήσεις του νησιού» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλκή» κ. Μιχάλης Συναΐτης, προσθέτοντας ότι «προσφέρουμε διάφορα είδη σε οικογένειες του νησιού αλλά το βασικότερο ζήτημα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαβίωσης και η ισότιμη αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

Ο Σύλλογος «Αλκή» έδωσε, παράλληλα, δυναμικό «παρών» στο ετήσιο εορταστικό παζάρι του Δήμου Σκιάθου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία σε πολλά παιδιά του νησιού να δημιουργήσουν τα δικά τους ζωγραφικά έργα. Παράλληλα εκτέθηκαν τα έργα των παιδιών του 2/θ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου και διάφορα διακοσμητικά είδη, τα οποία προσέφεραν φίλοι του Συλλόγου.

«Βασικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, ενώ οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στους συμπολίτες μας που βοηθούν τον Σύλλογο και στέκονται αρωγοί στην υλοποίηση των στόχων μας» επισημαίνει ο κ. Συναΐτης. Βασικός στόχος του Συλλόγου «Αλκή» που δημιουργήθηκε στην Σκιάθο, προκειμένου να προσφέρει έργο προς όφελος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι η προσφορά και ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό σύνολο, οι ίσες ευκαιρίες, αλλά και ελπίδες για το αύριο, που πρέπει να είναι καλύτερο για όλους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου