ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκιάθος

σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-η-σκιάθ-129055

«Ανοιξαν οι ουρανοί» στη Σκιάθο. Από το Σάββατο το πρωί η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς και ασταμάτητα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί έκαναν πιο δύσκολη την κατάσταση.

Δρόμοι, σπίτια και καταστήματα βρέθηκαν στο έλεος των ισχυρών καιρικών φαινομένων. Σεορισμένα σημεία το ύψος του νερού έφτασε μέχρι τα 40 εκατοστά, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να αποφασίσει τηδιακοπή της κυκλοφορίας στη νέα περιφερειακή οδό.

Προβλήματα καταγράφηκαν στον πεζόδρομο της οδού Παπαδιαμάντη, όπου πλημμύρισαν τέσσερα σπίτια και καταστήματα που ήταν κλειστά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρενέβη για την άντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως «μέχρι τις 3.30 το πρωί (ξημερώματα Κυριακής) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου, αλλά και κάτοικοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σώσουμε ανθρώπους», περιγράφοντας την εφιαλτική νύχτα του Σαββάτου ξημερώνοντας Κυριακή». Χθες η κατάσταση ήταν πιο ελεγχόμενη, αν και από το βράδυ- σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένονταν νέα επιδείνωση. Οι ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι μεγάλες, αν και η καταγραφή θα ολοκληρωθεί αφού κοπάσει η κακοκαιρία.

Χθες πάντως στο νησί του Παπαδιαμάντη με το πρώτο φως της ημέρας τα προβλήματα ήταν εμφανή. Εκτός από τη Χώρα, σε πολλά σημεία του δρόμου από Σκιάθο για Κουκουναριές, το οδόστρωμα είναι απροσπέλαστο. Επιστρατεύθηκαν μηχανήματα για να απομακρύνουν φερτές ύλες αλλά και κλαδιά δέντρων που έσπασαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Πλημμυρισμένοι επίσης είναι οι δρόμοι που οδηγούν στις συνοικίες του Προφήτη Ηλία και του Αγ. Κωνσταντίνου. Προβλήματα επίσης καταγράφηκαν στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Σκιάθου

Η Σκιάθος, εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε χθες το μεσημέρι, αναφέρονται τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής του Δήμου Σκιάθου μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις έντονες βροχοπτώσεις που επικράτησαν από το Σάββατο 04 Απριλίου 2020 έως την Κυριακή 05 Απριλίου, φαινόμενα τα οποία προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κλπ».

Mεγάλες πληγές και στη Σκόπελο

Η κακοκαιρία χτύπησε για μία ακόμη φορά και τη Σκόπελο. Εξαιτίας της έντονης νεροποντής το δίκτυο ύδρευσης υπέστη σοβαρές ζημιές. Αγωγοί ύδρευσης έσπασαν και όπως τόνισε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ,ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ύδρευσης. Από την πρώτη καταγραφή που έχει γίνει, διαπιστώθηκε πως όποιαέργα αντιπλημμυρικής προστασίας έχουν ολοκληρωθεί «λειτούργησαν».

Αυτό, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό αφού το μεγαλύτερο «μέτωπο» ζημιών για μία ακόμη φορά εντοπίζεται στις περιοχές που δοκιμάστηκαν το 2015 και πάλι από ακραία φαινόμενα. Ζημιές επίσης αναφέρθηκαν σ’ όλους σχεδόν τους επαρχιακούς δρόμους καθώς και στην αγροτική οδοποιία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου