ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Υπόλογος των ενεργειών του ο δήμαρχος Σκιάθου»

υπόλογος-των-ενεργειών-του-ο-δήμαρχο-130089

Η απάντηση της ELIVI Hotels A.E για την υλοτόμηση δέντρων στις Κουκουναριές

Αναλήθειες και παραπλανητικές ειδήσεις με προφανή σκοπό την αποδόμηση της επένδυσης καταλογίζει η εταιρεία ELIVI Hotels A.E στη δημοτική αρχή Σκιάθου, απαντώντας στη μήνυση του δημάρχου Θοδωρή Τζούμα, ο οποίος κατήγγειλε δήθεν παράνομη υλοτόμηση στις Κουκουναριές, βλάβη στο φυσικό περιβάλλον και προσβολή των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η εταιρεία ενημερώνει ότι το δελτίο τύπου που αναγκάστηκε να στείλει στις 4 Φεβρουαρίου 2020, για να αντιμετωπίσει ομοίου τύπου αναλήθειες και παραπλανητικές ειδήσεις έκλεινε ως εξής: “επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά την δέσμευσή μας και την πρόθεση μας να συνεργαστούμε με κάθε αρμόδια αρχή, για αρμονική ένταξη της επένδυσης της Εταιρείας μας στα ιδιαίτερα φυσικά και αισθητικά χαρακτηριστικά του νησιού, τον απόλυτο σεβασμό μας στην πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία και τη συνεισφορά μας στην βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του νησιού.”

«Την συνεργασία ο Αξιότιμος Δήμαρχος Σκιάθου την εκλαμβάνει ως κατάθεση μήνυσης με βάση στοιχεία που προφανώς δεν έχει, αλλά οφείλουμε να τον επαινέσουμε για τον ζήλο του εν μέσω lock down να στέλνει Δελτία Τύπου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για να αποπροσανατολήσει και πάλι την κοινή γνώμη», σημειώνει ακόμη.

Η εταιρεία επικαλείται έγγραφα του δασαρχείου Σκιάθου κάνοντας λόγο για απόκρυψη της αλήθειας. Συγκεκριμένα επικαλείται το έγγραφο που απέστειλε στις 19 Φεβρουαρίου από το δασαρχείο Σκιάθου, το οποίο ενημερώνει ότι η εν λόγω έκταση δεν είναι δασικού χαρακτήρα και η υλοτομία δέντρων εντός αυτής δεν συνιστά παράνομη ενέργεια.

Ακόμη, ενημερώνει ότι η υλοτόμηση έγινε καθ’ υπόδειξη του δασαρχείου για τη μη εξάπλωση πιθανής ασθένειας στα υπόλοιπα δέντρα, ενώ ισχυρίζεται ότι η συντήρηση έργων υποδομής, κυκλοφοριακού δικτύου και χώρων πρασίνου σύμφωνα με τη νομοθεσία γίνεται με ευθύνη του κύριου της επένδυσης.

«Ο δήμαρχος καθίσταται υπόλογος των ενεργειών του και θα πρέπει να παράσχει εξηγήσεις. Τον καλούμε να ανακαλέσει πάραυτα και δημόσια την μήνυση και τους ως άνω αναληθείς ισχυρισμούς του, διαφορετικά ας γνωρίζει ότι «η συκοφαντία είναι σαν την λιτανεία: επιστρέφει πάντα εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε». Επαναλαμβάνουμε δε, ότι επιζητώντας τη δίκαιη αντιμετώπιση της επένδυσης με όρους διαφάνειας που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων, θα ενεργήσουμε, ό,τι είναι αναγκαίο για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Εταιρείας μας και την αποφυγή περαιτέρω βλάβης στη φήμη της», καταλήγει η εταιρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου