ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μήνυση Δημάρχου Σκιάθου για κόψιμο και κάψιμο δέντρων

μήνυση-δημάρχου-σκιάθου-για-κόψιμο-κα-133044

Μήνυση κατέθεσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας κατά δύο Εταιρειών για εργασίες υλοτομίας και στην συνέχεια στην καύση των υλοτομηθέντων δένδρων, την Κυριακή 29 Μαρτίου το απόγευμα.

Η μήνυση κατατέθηκε κατά δύο ανώνυμων εταιρειών και -όπως αναφέρει ο κ. Τζούμας στην μήνυσή του- οι εργασίες υλοτομίας και καύσης των δέντρων έγιναν συγκεκριμένα στην τοποθεσία που βρίσκεται το ξενοδοχείο ELIVI SKIATHOS (παλιό Ξενία), «προφανώς χωρίς άδεια από το δασαρχείο, για παράνομη υλοτόμηση στα κοινόχρηστα και κοινωφελή οικοδομικά τετράγωνα, η κατοχή των οποίων έχει παραχωρηθεί στον δήμο Σκιάθου, προσβάλλοντας έτσι και τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δήμου και προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην ιδιοκτησία του Δήμου και το φυσικό περιβάλλον».

Επιπλέον, στην μήνυση ο Δήμαρχος Σκιάθου αναφέρει: «Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που οι εγκαλούμενες προβαίνουν στις ανωτέρω πράξεις, ήτοι στην παράνομη υλοτομία και κάυση των δένδρων κουκουναριάς, του είδους pinus pinea, καθώς την 30η Ιανουαρίου 2020 (Α.Β.Μ: Α 2020 – 611) κατέθεσα άλλη μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου κατά της πρώτης των εγκαλουμένων για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 220, 378 και 386 παρ. 2 ΠΚ και των Ν. 998/1979 και 1650/1986».

Η μήνυση του δημάρχου κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου στις 2 Απριλίου 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου