ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανησυχία για αεροπορικές πτήσεις ενόψει νέας τουριστικής σεζόν

ανησυχία-για-αεροπορικές-πτήσεις-ενό-158524

Σε αναμονή βρίσκονται οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου

Εντείνεται το κλίμα ανησυχίας των υπευθύνων σε όλες τις διεθνείς πύλες εισόδου, λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση και κλείσιμο των ελληνικών συνόρων, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί. Κλίμα ανησυχίας επικρατεί και σε τοπικό επίπεδο, με τους υπευθύνους των αεροδρομίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου να βρίσκονται σε αναμονή, παρακολουθώντας διαρκώς το πρόγραμμα των πτήσεων για ενδεχόμενες αλλαγές ή ακυρώσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ακυρώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες που εντάσσονται στη λίστα των πτήσεων που αφορούν στα δύο τοπικά αεροδρόμια, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, διατυπώνονται ερωτήματα σχετικά με τις πτήσεις του Απριλίου.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου Κώστας Ευσταθίου, ο οποίος ανέφερε ότι η πρώτη φετινή πτήση αναμένεται στις 11 Απριλίου, με την άφιξη των πρώτων Γάλλων τουριστών που θα ταξιδέψουν με την Transavia France. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημέρωση, αλλά είναι λογικό από τη στιγμή που απαγορεύονται οι πτήσεις από χώρες που έχουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, να υπάρξουν ακυρώσεις», είπε.

Ανησυχία εκφράζεται, στο μεταξύ, και για τις πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, που ανοίγουν στις 23 Μαΐου με την Easy Jet που συνδέει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη Νέα Αγχίαλο με το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, γιατί δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι θα ανοίξουν τα σύνορα αν καλυτερέψουν τα πράγματα» είπε.

Κοινή θέση των ειδικών στο πεδίο των πτήσεων, είναι ότι παραμένει και εντείνεται το κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο διεθνές σκηνικό και την εξάπλωση του κορονοϊού.

Μια από τις δύο βασικές πύλες εισόδου για την περιοχή είναι το αεροδρόμιο της Σκιάθου, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 20 Απριλίου για να υποδεχθεί τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, αλλά δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εικόνα για πιθανές αλλαγές. «Καταγράφεται παγκοσμίως μια υστέρηση στον προγραμματισμό αεροπορικών εταιριών αλλά είναι νωρίς ακόμα για να υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για τη χώρα μας. Ελπίζουμε, περνώντας οι εβδομάδες και όσο πλησιάζουμε στην έναρξη της υψηλής σεζόν, να έχουμε πιο ξεκάθαρα δεδομένα» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Παπάζογλου, υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου