ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κορωνοϊός: Ο δήμαρχος Σκοπέλου περιγράφει τι συμβαίνει με τους ξένους & τους φοιτητές στο νησί

κορωνοϊός-ο-δήμαρχος-σκοπέλου-περιγρ-159497

Σε απόγνωση είναι ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες εβδομάδες τόσο ελληνες που έχουν σπίτια στο νησί, όσο και αλλοδαποί, επισκέπτονται τη Σκόπελο για να περάσουν εκεί τις μέρες του… κορωνοϊού, κάτι που σχολίασε και στην ενημέρωση της Τρίτης ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιστολές δημάρχων για το φόβο του κορωνοϊού

Ηδη ο δήμαρχος Σκοπέλου, αλλά και δήμοι από άλλα νησιά, έχουν στείλει επιστολές προς τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας αλλά και τον κ. Χαρδαλιά, για να τους εφιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημα.

Στο νησί επισκέπτες από χώρες με κορωνοϊό

Οι Σποράδες εκπέμπουν SOS, και ο δήμαρχος Σκοπέλου μιλώντας στο iefimerida.gr τονίζει πώς το κέντρο υγείας στο νησί δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν εντοπιστεί κάποιο κρούσματα
Το να φτάσει κάποιος χειμώνα στη Σκόπελο δεν είναι εύκολο μιας και το μόνο λιμάνι που συνεχίζει δρομολόγια είναι του Βόλου, απ όπου ξεκινά πλήθος επισκεπτών για Σκόπελο, χωρίς να γίνεται κάποιος έλεγχος πριν φτάσουν στο νησί.

«Όταν έρθουν εδώ είναι αργά» τονίζει ο Σταμάτης Περίσσης μιας και είναι δύσκολο να ακολουθήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να μείνουν στο σπίτι.
Οσον αφορά στους αλλοδαπούς, εκτός από το λιμάνι, μέχρι και την περασμένη Δευτερα πραγματοποιούνταν απευθείας πτήσεις στη Σκιάθο και από εκεί περνούσαν στη Σκόπελο.

Κορωνοϊος και φοιτητές
Αλλη μία παράμετρος που αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, είναι οι φοιτητές, όπως αναφέρει οπ δήμαρχος Σκοπέλου, οι οποίοι επιστρέφοντας στο νησί, κάθε άλλο παρά μπαίνουν σε περιορισμό, αλλά διασκεδάζουν στα καλύβια στο βουνο.

«Ειναι εξαιρετικά δυσκολο να φυγει κάποιος εαν του παρουσιαστει κάτι από τη Σκόπελο, που μπορει να γίνει μόνο εάν υπάρχει δρομολόγιο προς Βόλο ή με ελικόπτερο κια αυτό είναι ενα γενικότερο θέμα για τα νησιά» αναφέρει ο κ. Περίσσης. «Εδω δεν υπάρχει τίποτα, είναι δύσκολα, φυσικά οι ντόποιοι δεν μπορεί να μην έρθουν, δεν θέλουμε όμως τους ξένους» λέει ο Σταμάτης Περίσσης.

Μάλιστα παρατηρείται το αντανακλαστικό αντίθετο φαινόμενο, κάτοικοι του νησιού, υπό τον φόβο του ιού και των επισκεπτών, δεν επισκέπτονται το κέντρο υγείας ακόμα και αν δεν αισθάνονται καλά, ή έχουν κάποιο πόνο, για να μην κολλήσουν. Ωστόσο ο δημος Σκοπέλου παίρνει έκτακτα μέτρα και μέσα στο επόμενο 24ωρο διαμορφώνεται ειδικός χώρος, έξω από το κέντρο υγείας, όπου και θα εξετάζονται όσοι έχουν πυρετό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου