Εκκληση ξενοδόχων σε επισκέπτες να μην πηγαίνουν στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-18, 16:49:58
Εκκληση ξενοδόχων σε επισκέπτες να μην πηγαίνουν στη Σκόπελο

Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων για να αντέξει το τοπικό σύστημα υγείας

 

Εκκληση απευθύνει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη στους ετεροδημότες και αλλοδαπούς που έχουν εξοχικό στο νησί, να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους όσο διαρκεί η περίοδος των μέτρων για τον κορoνοϊό, διότι σε ενδεχόμενη ανάγκη, το τοπικό σύστημα υγείας θα είναι δύσκολο να αντεπεξέλθει και να εξυπηρετήσει επιπλέον κόσμο.

«Ακούμε μέρες τώρα από συναδέλφους και φίλους στα άλλα νησιά και κυρίως των Κυκλάδων, να εκφράζουν την ίδια αγωνία.

Εμείς, εδώ στη Σκόπελο, δεν έχουμε τόσους γιατρούς για να καλύψουμε τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν λόγω της πανδημίας του Covid-19. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση και μπορούν να έρθουν στο νησί αλλοδαποί και Έλληνες από άλλα μέρη.

Ήδη, ορισμένοι το πράττουν. Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο -άθελά τους- και αυτοί να μεταφέρουν τον ιό», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Διαμάντη.

«Στόχος μας και θέληση όλων είναι να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση και να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Να είμαστε ασφαλείς και να μπορούν όσοι επιθυμούν να μας επισκέπτονται και να απολαύσουν τις ομορφιές των νησιών μας. Με αίσθημα ευθύνης για τους συμπολίτες μας και ολόκληρη την κοινωνία, ζητάμε από την Πολιτεία να λάβει επιπλέον μέτρα για τα νησιά μας και να ενισχύσει τη στελέχωση των υποδομών υγείας. Επίσης ζητάμε από τους συνανθρώπους μας να μείνουν στα σπίτια τους και να συνδράμουν στη μη εξάπλωση του ιού», πρόσθεσε ακόμη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=