ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα νησιά των Σποράδων

αυξημένα-μέτρα-ασφαλείας-στα-νησιά-τω-161101

Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών στους Δήμους Σκιάθου και Σκοπέλου, με ραντεβού στον αντίστοιχο Αλοννήσου

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στους νησιωτικούς Δήμους λόγω της πανδημίας, που οδήγησε τους δημάρχους Σκιάθου και Σκοπέλου στην απόφαση της εξυπηρέτησης των πολιτών ηλεκτρονικά, μέχρι νεωτέρας, με τον Δήμο Αλοννήσου να εξυπηρετεί το κοινό κατόπιν ραντεβού. Τα μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους, αλλά και των κατοίκων των νησιών και την αποφυγή της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί πανελλαδικά.

Στον Δήμο Σκιάθου ανεστάλη η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία σε όλες τις υπηρεσίες από χθες έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά, ενώ θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες ανάγκες με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών. Παράλληλα συνιστάται στους πολίτες η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Σκιάθου υπογραμμίζεται ότι επιβάλλεται η απομάκρυνση των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τους χώρους συναλλαγής κοινού και αν δεν είναι εφικτή χωροταξικά, απομακρύνονται από την υπηρεσία υποχρεωτικά ώς και 27 Μαρτίου με βεβαίωση του οικείου προϊσταμένου και του αρμόδιου κατά περίπτωση αντιδημάρχου.

Η διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, συμπεριλαμβανομένου και των κάθε είδους αδειών προσωπικού.

Κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί στα σχολεία θα βρίσκεται στη διάθεση της υπηρεσίας για την κάλυψη κενών που θα παρουσιαστούν.

Το προσωπικό του παιδικού σταθμού και οι γυμναστές που οργανώνουν τα προγράμματα άθλησης, κατόπιν της προσωρινής απαγόρευσης των συγκεκριμένων δομών, θα βρίσκονται στη διάθεση των υπολοίπων υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες.

Σε περίπτωση έκδοσης νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για λήψη μέτρων και πέρα από το οριζόμενο διάστημα, η ισχύς της απόφασης θα παραταθεί ως την τασσόμενη προθεσμία.

Στα μέτρα πρόληψης συμπεριλαμβάνεται η απολύμανση των κτιρίων όλων των σχολικών μονάδων, του δημοτικού παιδικού σταθμού, του Δημαρχείου, της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των κτηρίων που στεγάζονται Δημοτικές Υπηρεσίες, η τοποθέτηση συστημάτων για την ατομική προστασία εργαζομένων. Το πρόγραμμα της απολύμανσης περιλαμβάνει το κλειστό γήπεδο, όπως και τα κτήρια όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, ΙΚΑ, ΓΕΦ.

Στους Δήμους Σκοπέλου και Αλοννήσου

Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου, συνεπώς και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου μέχρι και τις 24 Μαρτίου, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου. Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και να λαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο τα απαιτούμενα έγγραφα. Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και στον Δήμο Αλοννήσου, με τους υπαλλήλους να εξυπηρετούν πλέον το κοινό μετά από τηλεφωνικά ραντεβού. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι αυξημένα και όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σκιάνης το τηλέφωνο επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών είναι το 2424350201 στο οποίο μπορούν να καλούν για να κλείσουν ραντεβού, προκειμένου να προσέρχονται στον Δήμο Αλοννήσου κατά την περίοδο ισχύος των μέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου