ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατολίσθηση στα Λαλάρια

κατολίσθηση-στα-λαλάρια-163994

Τμήματα βράχου έπεσαν προχθές στη διάσημη παραλία της Σκιάθου

Κατολίσθηση σημειώθηκε προχθές στη διάσημη παραλία της Σκιάθου Λαλάρια με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα. Το φαινόμενο, που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής, σημειώνεται μετά από πολλά χρόνια και αποδίδεται στην πάροδο των ετών και την διάβρωση του εδάφους, λόγω των βροχοπτώσεων.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου η δημοτική αρχή απέστειλε κατεπείγον έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έχει μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών, ζητώντας την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης συνεργασίας και την πραγματοποίηση αυτοψίας από ομάδα ειδικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα.

Παράλληλα έχει ζητηθεί η συνδρομή του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα, ο οποίος είναι πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και έχει αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας με το νησί.

Τα Λαλάρια είναι διεθνώς γνωστά για την ξεχωριστή τους ομορφιά και τα λευκά βότσαλα που πρωταγωνιστούν στον χώρο και αποτελούν προστατευόμενη «προίκα» του νησιού.

Κατολισθητικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν, λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους, σχηματίζοντας την ακτή με το σμιλεμένο από τα κύματα λευκό βότσαλο, που δημιουργήθηκε στο πέρασμα των αιώνων. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι να γίνει αυτοψία, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, προκειμένου να αποφανθούν οι ειδικοί σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για να υπάρχει ασφάλεια στην παραλία που προσελκύει πλήθος επισκεπτών στη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου