ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνάντηση στο Υπ. Πολιτισμού για αναστηλωτικά έργα στο Κάστρο και Ναούς της Σκιάθου

συνάντηση-στο-υπ-πολιτισμού-για-αναστ-167403

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας την Τρίτη 10 Μαρτίου στο γραφείο της στο Υπουργείο, στην οποία παραβρέθηκε και ο Γιάννης Τσανάκας, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνεχή και συντονισμένη συνεργασία του Δήμου Σκιάθου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για την υλοποίηση των αναστηλωτικών έργων της μεσαιωνικής πολιτείας του Κάστρου, και των καθολικών των Ιερών Ναών των Μονών Εικονίστριας και Κεχριάς.

Η χρηματοδότηση των έργων ύψους 5 εκατ. ευρώ, έχει εξασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Βόρειων Σποράδων, πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ένταξη των έργων επιτεύχθηκε χάρη στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που αφορούσαν στη σύνταξη των μελετών, η οποία χρηματοδοτήθηκε με χορηγία 23.000 ευρώ από τον Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η από κοινού δράση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς υλικής και άυλης, μέσα από πρωτοβουλίας εθνικής εμβέλειας. Η Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ως πολιτιστικό “κεφάλαιο” και σημείο αναφοράς για παραγωγή σύγχρονου πολιτισμού για τη Σκιάθο και τη χώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου