ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τίμησαν τη μνήμη του Παπαδιαμάντη

τίμησαν-τη-μνήμη-του-παπαδιαμάντη-172914

Κατανυκτική εκδήλωση στη μονή Ευαγγελίστριας Σκιάθου

Εκδήλωση με τίτλο «Τhe Murderess Fragments» διοργανώθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου, ημέρα γέννησης του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στην τράπεζα της ιεράς μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σε συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Δήμου Σκιάθου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης και αποτελούνταν από αποσπάσματα της όπερας «Η φόνισσα» του ίδιου, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής το 2014.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμη αποσπάσματα του έργου «forget me not» του Γ. Κουμεντάκη, όπως και από το έργο «Μάνα και κόρη» του Γιάννη Κωνσταντινίδη και της όπερας «Ορφέας» του Κλαούντιο Μοντεβέρντι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και σαξοφωνίστας Γκουίντο Ντε Φλάβις, για τον οποίο ο Γ. Κουμεντάκης έγραψε τα σολιστικά μέρη του σαξόφωνου για την όπερα «Η φόνισσα».

Οι καλλιτέχνες με την άρτια και εξαιρετική ερμηνεία τους στον υποβλητικό χώρο της τράπεζας της ιεράς μονής και υπό το φως των κεριών μάγεψαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους που είχαν κατακλύσει τον χώρο.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Σκιάθου ανέφερε: «Ο Δήμος παρουσιάζει από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις για το 2020. Είναι σπουδαία για δυο λόγους, ο πρώτος είναι γιατί είναι μια μέρα σημαντική για τη Σκιάθο και τον κόσμο των γραμμάτων, η μέρα που γεννήθηκε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο δεύτερος γιατί εγκαινιάζουμε τιμητική συνεργασία για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, η συνεργασία με εμβληματικό πολιτιστικό οργανισμό της χώρας μας, την Εθνική Λυρική Σκηνή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου