ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγορά του ξενοδοχείου Plaza στη Σκιάθο

αγορά-του-ξενοδοχείου-plaza-στη-σκιάθο-175370

Στα €3.500.000 το συμφωνηθέν τίμημα – Η εταιρεία σκοπεύει να ανακαινίσει το ξενοδοχείο στο τέλος του 2020

Στην αγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας που έχει στην κατοχή της το ξενοδοχείο Plaza στην Καναπίτσα της Σκιάθου προχώρησε στις 3 Μαρτίου η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ.

Το ξενοδοχείο Plaza βρίσκεται στην παραλία της Καναπίτσας και απέχει 8 χλμ. από την πόλη της Σκιάθου και το διεθνές αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Το ξενοδοχείο είναι 3 αστέρων με δυναμικότητα 79 δωματίων και συνολική επιφάνεια 3.888 τ.μ. Το συγκρότημα διαθέτει 2 πισίνες, εστιατόριο, ναό, κτίριο προσωπικού και είναι κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 7.135 τ.μ. Η εταιρεία υπέγραψε τη μίσθωση του ακινήτου στη Hotel Keys Μ.Α.Ε., θυγατρική της Hotel Brain Α.Ε.

Το συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση του ξενοδοχείου ανέρχεται σε €3.500.000. Η εταιρεία σκοπεύει να ανακαινίσει το ξενοδοχείο στο τέλος του 2020.

Με την προσθήκη του Plaza Hotel, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας πλέον περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής αξίας περίπου € 20 εκ. και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά (Πάρο, Τήνο, Κέρκυρα, Σκιάθο) καθώς και στην Αθήνα (υπό κατασκευή).

Η παραπάνω επένδυση χρηματοδοτήθηκε από τα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχει επενδυθεί συνολικό ποσό € 20,3 εκ. από τα καθαρά κεφάλαια της αύξησης ποσού € 48,4 εκ. (εξαιρουμένων των εξόδων της αύξησης) για την αγορά 9 ακινήτων.

H Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε στο mononews.gr ότι «συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε ξενοδοχεία σε προορισμούς με ώριμο τουριστικό προϊόν όπως είναι η Σκιάθος που διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο το οποίο υποδέχεται πάνω από 200.000 τουρίστες ετησίως. Η συγκεκριμένη επένδυση αποφέρει ικανοποιητική ετήσια απόδοση στα κεφάλαια των μετόχων μας και παρέχει τη δυνατότητα υπεραξίας στον μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου