ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού των Λιμενικών Τμημάτων Αλοννήσου & Αμαλιάπολης

αίτημα-για-ενίσχυση-του-προσωπικού-τω-179144

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Σποράδων κ. Αθανάσιο Ζλατούδη πραγματοποίησε η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί που υπηρετούν στις Β. Σποράδες και οι προοπτικές βελτίωσης των συνθηκών διαμονής και εργασίας στα νησιά.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα αύξησης των οργανικών θέσεων στο νησί της Αλοννήσου καθώς μετά τη λειτουργία του πρώτου υποβρυχίου μουσείο θα αυξηθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες τόσο σε μέσα όσο και προσωπικό.

Για τον ίδιο λόγο δηλαδή τη λειτουργία υποβρύχιου Μουσείου, αλλά και για τις αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις συζητήθηκε και η αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων στο Λ/Τ Αμαλιάπολης.

Ο κ.Ζλατούδης υποσχέθηκε να στηρίξει το αίτημα της στελέχωσης της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσιου, καθώς, όπως είπε, η λειτουργία της υπηρεσίας θα ενισχύσει την αστυνόμευση της περιοχής ενώ θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης σε Πήλιο και Β. Σποράδες.

Επίσης δεσμεύτηκε να αναλάβει το προσεχές χρονικό διάστημα την πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση των Δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου με την Ένωση, παρουσία και του ίδιου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υφίστανται αλλά και να δοθούν παροχές υπέρ των λιμενικών που υπηρετούν στα τρία νησιά.

Η Διοίκηση της Ένωσης θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς σε κάθε περιοχή αρμοδιότητάς της, με στόχο οι λιμενικοί να αποκτήσουν ένα επίπεδο παροχών ανάλογο της προσφοράς τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου