Κλειδί ανάπτυξης ο τουρισμός για την Αλόννησο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-03, 16:15:51
Κλειδί ανάπτυξης ο τουρισμός για την Αλόννησο

Δρόμους τουριστικής συνεργασίας με διεθνή ρουμανική εταιρεία διερευνά η Αλόννησος

 

Aριστες εντυπώσεις απέσπασε η συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου στην πρόσφατη διεθνή έκθεση τουρισμού της Ρουμανίας, TTR 2020, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου Κωνσταντίνος Χλίβας εκπροσώπησε τον προορισμό σε πλήρως παραγωγικό εκθεσιακό τριήμερο στο Βουκουρέστι εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, στο stand της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία και πρόσφερε τα μέγιστα διά του εκπροσώπου της Αργύρη Μεργιά.

Μετά από προεργασία της εταιρείας συμβούλων του Δήμου Αλοννήσου, ο κ. Χλίβας είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει εκτενώς τον προορισμό στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών με bloggers, δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, τηλεοπτικούς παραγωγούς και εκπρόσωπο ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από το φυσικό κάλλος του εξωτικού παραδείσου των Β. Σποράδων, το μοναδικό οικοσύστημα του και τα ειδικά θεματικά προϊόντα όπως οι δραστηριότητες. Σημαντική ήταν η συνομιλία που είχε ο κ. Χλίβας με τον γενικό διευθυντή της Aerotravel που εκτελεί πτήσεις στη Σκιάθο από τρία αεροδρόμια της Ρουμανίας, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση για επέκταση του προγράμματος και στην Αλόννησο.

Μεταξύ των συναντήσεων του εκπροσώπου της Αλοννήσου με υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, ξεχώρισε η επαφή με τον πάντα υποστηρικτικό και δραστήριο προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας Γιώργο Σταφυλάκη που φρόντισε να φέρει σε επικοινωνία τον κ. Χλίβα με ενδιαφερόμενο έγκριτο πράκτορα από τη Βουλγαρία, ενώ ιδιαίτερη αξία είχαν όσα συζητήθηκαν και με το μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ Ηρακλη Τσιτλακίδη, σχετικά με περαιτέρω δράσεις της Τουριστικής Επιτροπής για την καλύτερη ανάδειξη της Αλοννήσου.

«Στην Αλόννησο ενώνουμε δυνάμεις με κοινό σκοπό την ανάδειξη του προορισμού. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό τις στοχευμένες δράσεις, γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης αναφορικά με την αξία της εκθεσιακής παρουσίας του Δήμου στο Βουκουρέστι.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα για το νησί μετά την IMTM 2020, τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Τελ Αβίβ που συμμετείχε ο Δήμος Αλοννήσου, στο stand της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο περίπτερο του ΕΟΤ, με στόχο το άνοιγμα και την πρώτη γνωριμία με την ανερχόμενη ταξιδιωτική αγορά του Ισραήλ.

 Ο προορισμός εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κώστα Ευσταθίου που είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει εκτενώς την Αλόννησο σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και bloggers που εξειδικεύονται σε διαφορετικές ομάδες ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων.

Την επόμενη ημέρα, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Ευσταθίου συμμετείχε σε B2B workshop που οργανώθηκε από τον ΕΟΤ με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines και στο οποίο δεκάδες επαγγελματίες, τουριστικοί πράκτορες και εκπρόσωποι φορέων του Ισραήλ έλαβαν μέρος για τεχνοκρατικές συναντήσεις με την ελληνική πλευρά.

Το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, οι παραλίες και η φύση, η γραφικότητα, η γαστρονομία και το εύρος επιλογών και δραστηριοτήτων εντυπωσίασαν τους εκπροσώπους ΜΜΕ, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τουριστικών πρακτορείων, ενώ ξεχωριστή θέση στις συζητήσεις είχε το εντυπωσιακό και επιβλητικό ναυάγιο της αρχαιότητας στην Περιστέρα, που από φέτος το καλοκαίρι θα μοιράζεται τα μυστικά του με τους φίλους της κατάδυσης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=