Εκκενώνεται το Σάββατο το Λουτράκι Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-03, 09:16:59
Εκκενώνεται το Σάββατο το Λουτράκι Σκοπέλου

Εκκενώνεται το Σάββατο το Λουτράκι Σκοπέλου προκειμένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει η απομάκρυνση της νάρκης του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου που εντοπίστηκε στο βυθό κοντά στο Λιμάνι.

Ο Δήμος Σκοπέλου με ανοικτή επιστολή ενημερώνει σχετικά τους κατοίκους, αναφέροντας τα εξής:

"Αγαπητοί συμπατριώτες,

Όπως γνωρίζετε, εκτός του λιμένα Λουτρακίου και πλησίον της ακτής, εντοπίσθηκε νάρκη από την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής και του λουόμενους.

Ο Δήμος Σκοπέλου και ο Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του προβλήματος, ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της ΔΕΔΗΕ, του Λιμενάρχη Σκοπέλου και του Δημάρχου Σκοπέλου, η εκπόνηση σχεδίου απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης της νάρκης.

Το σχέδιο προβλέπει, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 να πραγματοποιηθεί από αρμόδιες υπηρεσίες η απομάκρυνση της, εφόσον βέβαια οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες.

Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει:

Α) Όλοι οι κάτοικοι του Λουτρακίου το πρωί του Σαββάτου 07/03/2020 στις 07:00 π.μ. να αποχωρήσουν από τον οικισμό και να μεταφερθούν σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Γλώσσα ή σε χώρο που θα ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Β) Οι ανήμποροι συνάνθρωποι μας να μεταφερθούν με ιδία μέσα ή με κρατικά οχήματα (π.χ. ασθενοφόρα) σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Λεπτομερείς πληροφορίες θα ανακοινωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, πριν το Σάββατο".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=