ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μεγάλες εταιρείες έρχονται Βόλο – Ναύλωση σκαφών αναψυχής

μεγάλες-εταιρείες-έρχονται-βόλο-ναύ-180680

Εδραιώνεται ο τουρισμός των σκαφών αναψυχής –yachting στον Βόλο. Μεγάλες εταιρείες ναύλωσης σκαφών βάζουν την πόλη στον χάρτη τους για πρώτη φορά για το φετινό καλοκαίρι, ενώ τον Μάιο η καρδιά του θαλάσσιου τουρισμού θα χτυπά στον Βόλο. Τουλάχιστον 100 ιστιοπλοϊκά θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι και χιλιάδες κόσμου θα γνωρίσουν τον θαλάσσιο τουρισμό. Εταιρείες από Ιταλία, Κροατία και Γερμανία θα έχουν συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου, ενώ ο Βόλος θα έχει βήμα για να αναπτύξει λόγο διεκδίκησης και στο εμπορικό κομμάτι, της κατασκευής σκαφών.

Ο γενικός διευθυντής της Mact Media Group Γεώργιος Καραχρήστος, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Yachting Festival, λέει ότι η προετοιμασία βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και υπάρχουν πολλές συμμετοχές σε σκάφη από εταιρείες από τον Βόλο, αλλά και από την Αθήνα και διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό.

«Εκδηλώνεται τεράστιο ενδιαφέρον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραχρήστος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στον Βόλο ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, να κλειστούν διάφορα events, που θα γίνουν την περίοδο της διοργάνωσης, ώστε όλα να είναι άριστα προγραμματισμένα.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί 14 – 17 Μαΐου, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ βασικοί υποστηρικτές του Yachting Festival είναι ο Δήμος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Παράλληλα, η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Ενωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «Αργώ», της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων «Η Μαγνησία» και του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (INSULEUR). Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Μαΐου στην παραλία του Βόλου και θα ακολουθήσουν δεξίωση και μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου θα διεξαχθεί συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό και το Yachting και το Σάββατο 16 Μαΐου θα ακολουθήσουν συνέδριο για τη γαστρονομία και γιορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της «Αργούς».

«Εμείς υπολογίζουμε ότι στον Βόλο θα βρίσκονται 5.000 – 10.000 επισκέπτες. Θα βρίσκονται εδώ τα Επιμελητήρια όλης της Θεσσαλίας, που θα συμμετάσχουν στο κομμάτι της γαστρονομίας», ενημερώνει ο κ. Καραχρήστος.

Η Mact Media Group, που είναι γενικός διευθυντής, έχει μεγάλη εμπειρία στην προβολή του yachting. Διοργανώνει επί τρία συνεχόμενα έτη το Festival στον Αλιμο, όπου υπάρχουν παραγγελίες για συναρμολόγηση πάνω από 400 καινούργιων σκαφών μέχρι το 2021.

«Ο τομέας της ιδιωτικής θαλάσσιας περιήγησης αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε ολόκληρη την αγορά. Η προβολή θα αφορά συνολικά στον θαλάσσιο τουρισμό γι’ αυτό θα υπάρχει σημαντική συμμετοχή και από εταιρείες με μικρά σκάφη αναψυχής και εταιρείες καταδυτικού τουρισμού.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα σκάφη και τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους τουρισμού. Απώτερος στόχος είναι να προβληθεί ο Βόλος παγκοσμίως και νομίζουμε ότι ο Βόλος θα καταφέρει να μπει στον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού», είπε ο ίδιος.

Διάχυτη αισιοδοξία στους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών

Τα δέκα τελευταία χρόνια με το άνοιγμα του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου ο Βόλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για τον θαλάσσιο τουρισμό. Η Σκιάθος εκτιμάται ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία. Μεγάλος αριθμός επαγγελματιών ασχολείται με το yachting και βλέπει μπροστά του να ξεδιπλώνονται εξαιρετικές προοπτικές

Ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «Αργώ» Παναγιώτης Πτωχόπουλος λέει ότι φέτος για πρώτη φορά μεγάλες εταιρείες ναύλωσης τουριστικών σκαφών αναπτύσσουν βάσεις στον Βόλο. Η Yachting Istion, η Athenian και η Dream Yacth Charter επεκτείνονται στην πόλη.

«Οταν θα αρχίσει η σεζόν από τον άλλο μήνα θα δραστηριοποιούνται εδώ. Εχουν βρει τα άτομα που θα φροντίζουν τα σκάφη τους όταν θα ελλιμενίζονται στο λιμάνι. Θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του χρόνου. Η διοργάνωση του Festival θα προβάλει τον Βόλο και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα», επισημαίνει ο ίδιος.

Η Ενωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας μετρά 55 ενεργά μέλη και 140 σκάφη. Ο αριθμός των ταχύπλοων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς ο κ. Πτωχόπουλος επισημαίνει ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ έχουν γίνει αρκετές προτάσεις για αγορά σκαφών αναψυχής.

«Ο Βόλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για θαλάσσιο τουρισμό. Το ίδιο και οι Β. Σποράδες. Εχει προσελκύσει συγκεκριμένες αγορές από το εξωτερικό, όπως Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία και παλαιότερα Ολλανδία, ενώ έχει καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών από πολλές χώρες των Βαλκανίων που μας επισκέπτονται οδικώς.

Αν το αεροδρόμιο συνεργαστεί και με περισσότερες αγορές θα υπάρξει περαιτέρω τόνωση του εναλλακτικού τουρισμού. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τον Βόλο και τη Θεσσαλία», επισημαίνει ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου