ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρουσίαση έκθεσης από την Γαστρονομική Κοινότητα Σκιάθου

παρουσίαση-έκθεσης-από-την-γαστρονομ-188221

Δυναμικοί εκπρόσωποι της τοπικής κουζίνας ο Χρήστος και η Μαρία Καλογιάννη

Αισθητή έκανε την παρουσία της η Γαστρονομική Κοινότητα Σκιάθου στην έκθεση Expotrof 2020, παρουσιάζοντας στους φίλους της γαστρονομίας παραδοσιακές τοπικές γεύσεις που εντυπωσίασαν τους παριστάμενους.

Την κουζίνα της Σκιάθου και τη Γαστρονομική Κοινότητα του νησιού εκπροσώπησαν ο Χρήστος και η αδελφή του Μαρία Καλογιάννη από την ταβέρνα Αμφιλύκη που μαγείρεψαν ψάρια και τσόφλια, όπως αποκαλούσαν τα καραβιδοειδή και τους αστακούς οι Σκιαθίτες, με λαχανικά. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν καραβίδες με χόρτα του βουνού και ειδικά από τη διαδρομή προς το Κάστρο που είναι μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Από εκεί η Μαρία μάζεψε σέσκουλα, μυρώνια, ζοχιούς και πολλά άλλα και τα πάντρεψε μαγικά με τις καραβίδες. Κάπως έτσι παρουσιάστηκε και το δεύτερο πιάτο, η μπράσκα (πεσκανδρίστα) στιφάδο.

Παρ’ ότι η Γαστρονομική Κοινότητα Σκιάθου είναι η πιο πρόσφατη γαστρονομική κοινότητα που εντάχθηκε με πρωτοβουλία Δήμου Σκιάθου στο καινοτόμο πρόγραμμα του Γιώργου Πίττα και του Greek Gastronomy Guide έκανε αισθητή την παρουσία της στην έκθεση Expotrof 2020, όπου παρουσιάστηκε η δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας.

Στην 7η έκθεση Expotrof 2020 οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας παρευρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism» και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου