Επισημάνσεις για διοργάνωση στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-24, 16:17:09
Επισημάνσεις για διοργάνωση στη Σκόπελο

Παραινέσεις στους εμπνευστές του φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

Την ανάγκη διοργάνωσης εκδηλώσεων στη γενέτειρα του Διαμαντή Παλαιολόγου, το Κλίμα, υπογραμμίζει ο Χρήστος Γεωρ. Δένδης σε επιστολή, που κοινοποίησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απευθύνοντας σχετικές παραινέσεις στους διοργανωτές του φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που φέρουν τιμής ένεκεν το όνομα του αξέχαστου χοροδιδασκάλου. Η επιστολή του κ. Δένδη έχει ως εξής:

«Διαβάζοντας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της 25ης Αυγούστου στα νέα των Σποράδων χάρηκα πάρα πολύ για τη διοργάνωση του 7ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».

Αυτό γιατί πιστεύω ότι προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Εκάματε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις στη χώρα της Σκοπέλου κυρίες και κύριοι διοργανωτές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα».

Επήγατε ώς το Γλυστέρι, το Λιμνονάρι και μια μικρούλα εκδήλωση μάλλον σας ξέφυγε και την κάνατε στη Γλώσσα (Λούκι).

Μήπως σκυμμένοι πάνω στον χάρτη του νησιού για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων κάνατε χρήση κεριού για φωτισμό, οπότε έσταξε σταγόνα στη θέση Κλίμα και όπως κάποιοι κάποτε ανεφώνησαν «Μάλτα γιοκ», εσείς αναφωνήσατε «Κλίμα γιοκ»;

Καλά, πώς πήγατε από Σκόπελο στη Γλώσσα; Μήπως διά θαλάσσης από Κεραμωτό ή από Αγνώντα Λουτράκι; Εγώ πιστεύω πως πήγατε από τον αμαξωτό διά μέσου Κλίματος, μη συγκινούμενοι από το γεγονός ότι πρόκειται για την ιδιαιτέρα πατρίδα του τιμώμενου Διαμαντή.

Μην ακούτε όμως τι λέω εγώ, εσείς του χρόνου να πάτε και αλλού όπως Βαθιάς – Καλόγηρος – Παλούκι – Βελανιό και στο 8ο φεστιβάλ να πάτε Στάφυλο – Αγνώντα – Πάνορμο – Μουρτερό, αρκεί να μη βγείτε από τα όρια του πάλαι ποτέ Δήμου χώρας Σκοπέλου.

Εδώ να δηλώσω ότι ουδέν μέλος του «Πλέγματος’ γνωρίζω, όπως δεν γνωρίζω το κίνητρό σας για την επιλογή των τόπων – χώρων διεξαγωγής του ανωτέρω 7ου φεστιβάλ.

Αφορμή για να γράψω αυτά που γράφω, μου έδωσε το γεγονός ότι ενώ τιμήσατε έναν άξιο εκλιπόντα, απαξιώσατε, υποτιμήσατε τη γενέτειρά του. Θέλω να πιστεύω ότι στη διοργάνωση των επόμενων φεστιβάλ θα αποφύγετε παραλείψεις και θα είστε περισσότερο δίκαιοι στην κατανομή των εκδηλώσεων στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Σκοπέλου. Σκόπελος δεν σημαίνει νήσος Σκόπελος, πάνω στην οποία βρίσκεται η Γλώσσα με το Λουτράκι και αθέατον (Μαχαλάς) το Κλίμα με το (Ελος) Εληος και η ομώνυμη χώρα της Σκοπέλου με τους οικισμούς της. Αυτά για τη γεωγραφία και μην επηρεαστείτε με όποιο άλλο δέλεαρ» καταλήγει η επιστολή.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=