ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημοπρατείται το έργο κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην οδό Σκιάθου – Κουκουναριών

δημοπρατείται-το-έργο-κατασκευής-νέω-191899

Στη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση της επαρχιακής οδού Σκιάθου – Κουκουναριών – πεζοδρόμηση» προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε τη έγκριση διάθεση πίστωσης ύψους 300.000 ευρώ και το έργο αφορά την κατασκευή πεζοδρομίων σε επιλεγμένες θέσεις της επαρχιακή οδού Σκιάθου – Κουκουναριών.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο υποδομής για τη Σκιάθο. Πρόκειται για έργο ουσίας που αλλάζει την εικόνα στην επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Με έργα προσδίδουμε προστιθέμενη αξία στις περιοχές μας και ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιίας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου