ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βολές κατά Τζούμα από την παράταξη Πλωμαρίτη

βολές-κατά-τζούμα-από-την-παράταξη-πλω-198022

Μαίνεται ο «πόλεμος» στο Δ.Σ. Σκιάθου για τη διαχείριση της αστικής συγκοινωνίας

Δριμεία κριτική ασκεί στη δημοτική αρχή η παράταξη «Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον» με επικεφαλής τον Νίκο Πλωμαρίτη, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα για παρασκηνιακές ενέργειες και άρνηση να συζητηθεί το μείζον θέμα των λεωφορείων στην κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Σκιάθο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου επισημαίνεται ότι θα επιδιωχθεί από κοινού με τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, ο οποίος είναι θετικός, η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η άρνηση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε παράταση των συμβάσεων για την εκτέλεση του μεταφορικού έργου από το κέντρο της πόλης προς τις Κουκουναριές, με το αιτιολογικό ότι η παραχώρηση του μεταφορικού έργου σε τρίτους δεν είναι νόμιμη, παρά μόνο αν αποφασίζεται από την Περιφέρεια, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. Οι συμβάσεις λήγουν αρχές Μαΐου και ως φαίνεται αν δεν βρεθεί μέχρι τότε λύση, το νησί από τη μία στιγμή στην άλλη ενδεχομένως να μην μπορεί να καλύψει τις μετακινήσεις του κοινού.

Στην ανακοίνωση της παράταξης «Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον» που εκδόθηκε με αφορμή την προχθεσινή κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων, επισημαίνεται ότι: «Μετά από παρασκηνιακές ενέργειες και άρνηση του κ. Θ. Τζούμα δεν συζητήθηκε το μεγάλο θέμα των λεωφορείων που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το νησί μας αν και ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Περισσής είχε ετοιμάσει ολοκληρωμένη πρόταση-τοποθέτηση. Επειδή δεν επιθυμούσαμε να τορπιλίσουμε το καλό κλίμα που επικρατούσε και να φέρουμε σε άβολη θέση τους φιλοξενουμένους μας, συζητήσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον δήμαρχο Σκοπέλου στο περιθώριο της συνάντησης.

Η πρότασή του, που ήταν και η πρότασή μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, είναι η επιδίωξη νομοθετικής ρύθμισης έτσι ώστε να περάσει η αρμοδιότητα της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου άγονων γραμμών από τις Περιφέρειες στους Δήμους. Έτσι οι Δήμοι θα μπορούν ελεύθερα και χωρίς πιέσεις να αποφασίζουν εάν θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι αυτό το έργο ή θα προβαίνουν σε δημοπρασίες. Συμφωνήσαμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια αυτή».

Τέλος, αποτιμώντας την κοινή συνεδρίαση η παράταξη του κ. Πλωμαρίτη εκφράζεται θετικά, επισημαίνοντας πως «βοήθησε στην εξασφάλιση άμεσης επικοινωνίας με τους αιρετούς συναδέλφους των άλλων νησιών για την επίλυση κοινών προβλημάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου