ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κίνδυνος να κλείσει το ΚΕΠ Αλοννήσου

κίνδυνος-να-κλείσει-το-κεπ-αλοννήσου-412203

Ορατός είναι ο κίνδυνος να κλείσει το ΚΕΠ Αλοννήσου λόγω έλλειψης προσωπικού και ως εκ τούτου έχει υποβληθεί εκ νέου κατεπείγον αίτημα από την Δημοτική Αρχή, προς τους ιθύνοντες της ΔΟΛ ΚΕΠ Αθηνών. Το συγκεκριμένο αίτημα που έχει υποβληθεί κατ’ επανάληψη, από τον Δήμαρχο Αλοννήσου, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τους ιθύνοντες αναζητώντας λύση, αφορά στην κάλυψη των κενών θέσεων του ΚΕΠ, προκειμένου να διεκπεραιώνεται ο όγκος εργασιών που υπάρχει σε καθημερινή βάση και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του νησιού.

Στην παρούσα φάση δεν έχει εξευρεθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα και όπως επισημαίνει ο κ. Βαφίνης «δυστυχώς δεν έχω λάβει ακόμη γραπτή απάντηση από την ΔΟΛ ΚΕΠ, ενώ δεν υπήρξε καμία προφορική δέσμευση στην διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα χθες με τους αρμόδιους. Εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα, προσθέτει ο ίδιος, θα αναγκαστώ εκ των πραγμάτων να το κλείσω, μη έχοντας προσωπικό για να το λειτουργήσω». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι καταργήθηκε η μια εκ των δύο οργανικών θέσεων, από την πολιτεία.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Αλοννήσου διατυπώνει την πλήρη αντίθεσή του απέναντι στην πρακτική κατάργησης οργανικών θέσεων, τονίζοντας επιπροσθέτως ότι «οι αποφάσεις της πολιτείας για περιορισμό προσλήψεων ή κατάργηση θέσεων ή συμβάσεις έργου, είναι οριζόντιες και δυστυχώς, λαμβάνονται χωρίς να εξετάζονται κατά περίπτωση, οι ανάγκες του κάθε τόπου». Ο κ. Βαφίνης διατυπώνει τον έντονο προβληματισμό του στο σημείο αυτό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η συγκεκριμένη πολιτική θα οδηγήσει στην ερήμωση των νησιών, με προφανή οικονομικό αντίκτυπο στους κατοίκους της Αλοννήσου, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην έδρα της περιφερειακής ενότητας, για την έκδοση ενός πιστοποιητικού».

Σημειώνεται ότι υπήρχαν δύο εγκεκριμένες θέσεις για το ΚΕΠ, μια εκ των οποίων παρέμεινε κενή όταν παραιτήθηκε ο ένας υπάλληλος, διότι ήταν ο τελευταίος επιλαχών και ως εκ τούτου δεν υπήρχε αντικαταστάτης. Σε ότι αφορά στην δεύτερη θέση, αντίστοιχα, πρόκειται επίσης να μείνει σύντομα κενή διότι η υπάλληλος, που απασχολείται στο ΚΕΠ, θα λάβει άδεια εγκυμοσύνης στις αρχές του νέου χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, επικυρώθηκε ομόφωνα από το Σώμα η αποδοχή αποδοχής επιχορήγησης για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας μονίμου προσωπικού ΚΕΠ.

Ο προβληματισμός καθίσταται ακόμη εντονότερος λόγω του ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική δομή, που διεκπεραιώνει μεγάλο όγκο εργασίας, εξυπηρετώντας διάφορες υποθέσεις των Δημοτών. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του ΚΕΠ Αλοννήσου εγγράφονται οι επικυρώσεις εγγράφων, η έκδοση πιστοποιητικών και ληξιαρχικών πράξεων, οι βεβαιώσεις γνήσιου υπογραφής, επικυρωμένα φωτοαντίγραφα, αντίγραφα πτυχίου και απολυτήριου, πιστοποιητικά, άδειες και κάθε διοικητικό έγγραφο αρμοδιότητας ΚΕΠ, μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, απώλειες, οριστικές διαγραφές, η έκδοση φορολογικών και ασφαλιστικών βεβαιώσεων, αντιγράφων ποινικού μητρώου κ.λ.π.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου