ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου: Τραγική κατάσταση στο Κέντρο Υγείας

σύλλογος-γυναικών-σκοπέλου-τραγική-κ-200283

Επείγον αίτημα για άμεση αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό

Φωνή διαμαρτυρίας για την «τραγική», όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, υψώνουν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου – παράτημα της ΟΓΕ, ζητώντας την άμεση αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στο νησί.

Με ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας και των φορέων της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να λυθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας του νησιού, σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, εξοπλισμού και υποστελέχωσης.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας σταθερής διαδικασίας αποσύνθεσης της δημόσιας υγείας. Στη Σκόπελο η κατάσταση είναι πιο άσχημη από ποτέ με τους κατοίκους και το ιατρικό προσωπικό να βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Σε ένα νησί 4.000 κατοίκων όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα η ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τον Βόλο με το ζόρι παραμένει ενεργή, ο αποκλεισμός και η ανασφάλεια είναι μέρος της καθημερινότητας», αναφέρουν.

Οι γυναίκες του νησιού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ επισημαίνουν ότι «το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου έχει αφεθεί στη μοίρα του εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί μεγάλα και οξυμένα προβλήματα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, δεν καταφέρνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες ιατρικής φροντίδας και πρόληψης των ασθενών του Δήμου Σκοπέλου».

Στη λίστα των αιτημάτων που ζητούν άμεση λύση, περιλαμβάνονται «πλωτό μέσο μεταφοράς, πλήρως εξοπλισμένο για έκτακτα περιστατικά, επισκευή του ελικοδρομίου. Αναβάθμιση των ιατρείων σε Γλώσσα και Νέο Κλήμα, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, καμία έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά. Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Αμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου