ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απάτη σε βάρος χρυσοχόου της Σκιάθου με πρόσχημα γάμο

απάτη-σε-βάρος-χρυσοχόου-της-σκιάθου-μ-203943

Ποινές φυλάκισης στους δύο δράστες χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Εξαπάτησαν κοσμηματοπώλη στη Σκιάθο και με το πρόσχημα γάμου απέσπασαν κοσμήματα αξίας 3.400 ευρώ, με πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης χρημάτων.

Δύο ημεδαποί κάτοικοι Αθηνών, άνδρας 24 ετών και γυναίκα 35 ετών καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινές φυλάκισης 27 μηνών και 6 μηνών αντίστοιχα με αναστολή.

Τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από την περαιτέρω προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου μετά από καταγγελία που έγινε το 2017.

Στις 26 Μαΐου ο χρυσοχόος παραλάμβανε μήνυμα με φωτογραφία στο κινητό του, με την οποία ο 27χρονος του έδειχνε τα χρυσαφικά που ενδιαφερόταν να αγοράσει.

Ο δράστης έστειλε στη συνέχεια πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης χρημάτων και ζητούσε να σταλούν τα κοσμήματα το ταχύτερο δυνατό με την πρόφαση ότι τα ήθελε για γάμο.

Ο καλόπιστος επαγγελματίας έτρεξε γρήγορα να ταχυδρομήσει τα κοσμήματα και να εξυπηρετήσει τον πελάτη δίχως να υποψιαστεί το παραμικρό.

Διαπίστωσε έκπληκτος την απάτη την επομένη όταν απευθύνθηκε στην τράπεζα, όμως τα κοσμήματά του είχαν ήδη παραληφθεί.

Οι αστυνομικοί άρχισαν γρήγορα να ερευνούν την υπόθεση και τελικά δεν άργησαν να φθάσουν στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών.

Η 35χρονη ήταν εκείνη που παρουσιάστηκε σε ταχυδρομείο για να παραλάβει τα κοσμήματα, ενώ ο 27χρονος εκείνος που είχε στείλει το μήνυμα με τη φωτογραφία των κοσμημάτων.

Χθες στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε κανένας από τους δύο για να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τούς έκρινε αμφότερους ένοχους.

Ο 27χρονος καταδικάστηκε για πλαστογραφία μετά χρήσεως και για απάτη, ενώ η 35χρονη για απλή συνέργεια στην απάτη.

Ο κοσμηματοπώλης ήταν παρών στο δικαστήριο και εξετάστηκε ως μάρτυρας. Για την αποστολή των χρυσαφικών τού ασκήθηκε αφόρητη ψυχολογική πίεση, όπως περιέγραψε. Ο 27χρονος έλεγε ότι χρειαζόταν τα κοσμήματα το ταχύτερο δυνατόν για γάμο. Με όλη αυτή την πίεση δεν σκέφτηκε την απάτη που στηνόταν πίσω από την πλάτη του.

Επισημαίνεται ότι με τον ίδιο τρόπο επιτήδειοι αποπειράθηκαν το 2019 να εξαπατήσουν βενζινοπώλες στον Βόλο και άλλες περιοχές της Μαγνησίας με μαϊμού παραγγελίες πετρελαίου, ενώ στην Αλόννησο θύματα επιτηδείων έπεσαν ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

Οι επαγγελματίες δεν θα πρέπει να πείθονται για παραγγελίες, αν πρώτα δεν επιβεβαιώνεται η κατάθεση των απαιτούμενων χρηματικών ποσών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου