ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δημιουργικός πυρήνας στη Σκιάθο

δημιουργικός-πυρήνας-στη-σκιάθο-204951

Δυναμική παρουσία του Συλλόγου Γυναικών με δράσεις, που αναδεικνύουν την τοπική παράδοση

Η σημασία διατήρησης της τοπικής παράδοσης υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση κοπής της πίτας του χορευτικού του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Ασπρόλιθος».

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου, Συραϊνώ Μπαράκη και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ευτυχισμένη, δημιουργική, για όλους. Ακόμη ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών, τα παιδιά, το χοροδιδάσκαλο Γεωργίου Γεώργιο καθώς και τους φίλους του Συλλόγου που παραβρέθηκαν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο του Συλλόγου Γυναικών και πολύ περισσότερο στο χορευτικό του συγκρότημα, επισημαίνοντας ότι είναι ένας πυρήνας πολιτισμού που κρατάει ζωντανή την παράδοση του τόπου. Υποσχέθηκε δε, ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στο έργο του.

Τις ευχές του επίσης απηύθυνε στην συνέχεια ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γεωργίου, επί σειρά ετών πολύτιμος συνεργάτης του Συλλόγου, ο οποίος διακρίνεται για την προσπάθειά του, που αποσκοπεί στην διάδοση και ανάδειξη της παράδοσης.

Το φλουρί της βασιλόπιτας αντιστοιχούσε σε δύο δώρα από τον Σύλλογο, εκ των οποίων το ένα δόθηκε στο παιδικό τμήμα και το άλλο στο τμήμα ενηλίκων του χορευτικού. Χάρη στην ευγενική χορηγία της ζωγράφου Μαρίας Καλατζή κληρώθηκε και τρίτο έργο, το οποίο δημιούργησε η ίδια, για όλα τα τμήματα του χορευτικού συγκροτήματος και η εκδήλωση πλαισιώθηκε από χορό και παραδοσιακό γλέντι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου