ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λύση για το λιμάνι του Αγνώντα αναζητά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου

λύση-για-το-λιμάνι-του-αγνώντα-αναζητά-204965

Προτεραιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων

Ζήτημα μείζονος προτεραιότητας είναι η επίλυση των προβλημάτων του λιμανιού του Αγνώντα, που επιδεινώθηκαν λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί το 2015, με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου να καταβάλλει προσπάθειες για τη δημοπράτηση του έργου το συντομότερο δυνατό.

Οι υποσκαφές και οι σπηλαιώσεις σταδιακά, σε μεγάλο τμήμα του λιμανιού, είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές η θεμελίωση και η ανοδομή. Συνεπεία των προαναφερθέντων, παραμένει κλειστό το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού του Αγνώντα, με τα πλοία να προσεγγίζουν παραπλεύρως.

Το χρόνιο πρόβλημα ζητάει ακόμη λύση, δέκα και πλέον χρόνια μετά, λόγω των μακροχρόνιων, αργών διαδικασιών που απαιτούνται, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγγελο Ξηντάρη να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου η δημοπράτηση του έργου να γίνει εντός του καλοκαιριού. «Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο, διότι αποτελεί το εναλλακτικό λιμάνι του κυρίως λιμένα της Σκοπέλου» είπε.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης του κρηπιδώματος στο λιμάνι του Αγνώντα, με τις 600.000 ευρώ, περίπου, που απαιτούνται, να εξασφαλίζονται από χρήματα δημοσίων επενδύσεων και από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

«Σημαντικό βήμα αποτελούν, εξάλλου, οι μελέτες για την ασφαλτόστρωση του λιμένος Λουτρακίου, τη χάραξη χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Αγνώντα και στον λιμένα του Ελιους. Παράλληλα «προγραμματίζουμε έργα βελτίωσης που περιλαμβάνουν αντικατάσταση φωτιστικών στο λιμάνι της Σκοπέλου, και μια μελέτη συντήρησης του πάρκινγκ στο λιμάνι της Σκοπέλου, εργασίες αποκατάστασης στον κρηπιδότοιχο στο Λουτράκι και έργα συντήρησης της χερσαίας ζώνης και στα τέσσερα λιμάνια» είπε ο κ. Ξηντάρης.

Μεταξύ των έργων προτεραιότητας συγκαταλέγονται, εξάλλου, τα μάστερ πλαν των λιμένων της Σκοπέλου και του Λουτρακίου, με τις μελέτες να βρίσκονται προς έγκριση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου, με πόρους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2».

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, αμέσως μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία του πρόεδρου, του αντιπροέδρου και των μελών του Δ.Σ. Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νικόλαος Βαφίνης, ο οποίος δέχτηκε τις ευχές των παριστάμενων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου