Εργαστήρι Πολιτισμού στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2011-12-15, 14:23:21
Εργαστήρι Πολιτισμού στη Σκιάθο

            Πρόσφορο έδαφος για δημιουργικές δράσεις προσφέρει σε εκατό παιδιά και ενήλικες, το εργαστήρι πολιτισμού που δημιουργήθηκε πρόσφατα στη Σκιάθο. Η νέα δομή που αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η κ. Δέσποινα Άννη, η οποία αναφέρει ότι «το Εργαστήρι δημιουργήθηκε μέσα από την επιθυμία μας να υπάρχει μια σταθερή δομή γνώσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά, καθώς διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόθυμο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και αποφασίσαμε να το αξιοποιήσουμε». Η προσπάθεια ξεκίνησε κατ’ ουσία την περασμένη χρονιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου «όπου ήμουν πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και τα παιδιά ασχολήθηκαν με την κεραμοπλαστική, φτιάχνοντας όμορφες δημιουργίες, με την καθοδήγηση του κ. Σταύρου Τσιμπλιαράκη» εξηγεί η ίδια και προσθέτει «τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τους και βλέποντας τον ενθουσιασμό τους, σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε ανάλογη συνέχεια».

            Ο δημιουργικός πυρήνας που λειτουργεί από τις αρχές Νοεμβρίου, στεγάζεται στην αίθουσα «πολυχώρος Ζήσης Οικονόμου», η οποία βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου 9 και λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες, όπου διδάσκουν εθελοντικά γνωστοί δημιουργοί του νησιού. Συγκεκριμένα, στο τμήμα κεραμοπλαστικής διδάσκει ο κ. Σταύρος Τσιμπλιαράκης, στο τμήμα ζωγραφικής για προνήπια, νήπια και παιδιά του Δημοτικού η κ. Μαρία Καλαντζή και ο κ. Στάθης Κουμιώτης και στο τμήμα μαθητών γυμνασίου, λυκείου και ενηλίκων, αντίστοιχα, διδάσκει ο κ. Γιάννης Μιτζέλος. Στόχος των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι «να την αναπτύξουμε όσο περισσότερο γίνεται, να δημιουργήσουμε νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν και να εκθέσουμε τα έργα των παιδιών, πιθανότατα και εκτός της Σκιάθου» υπογραμμίζει η υπεύθυνη του εργαστηρίου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται, εξάλλου, η σκέψη δημιουργίας και θεατρικής ομάδας.

            Σε πρώτη φάση, τα έργα που έχουν δημιουργηθεί, θα παρουσιαστούν στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Σκιάθου στις 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου, με την συμμετοχή Συλλόγων του νησιού, ενώ στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στην διάρκεια της άνοιξης. «Ο σχεδιασμός δεν έχει όρια» επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Άννη, για να προσθέσει ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε προς όφελος του νησιού, προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά, το μέλλον μας, περισσότερες δυνατότητες και εναλλακτικές και να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους». Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και η συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί στο σύνολό του, ο δημιουργικός στόχος που τέθηκε ευθύς εξαρχής.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχόλια
ΕΥΧΕΣ.....
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ.....ΜΠΡΑΒΟ......
ΜΑΝΔΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 2011-12-26 01:08:37
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=